Benedikta olas, Florences olas un Lionas salāti ir tikai dažas no gardajām receptēm, kas pagatavotas ar olām bez čaumalas. Taču tiem, kas vēl nav apguvuši olu vārīšanas mākslu bez čaumalas, šī metode var nopietni atturēt.
Ir daudz veidu, kā pagatavot hotdogus. Var tos perfekti pagatavot mikroviļņu krāsnī mazāk nekā minūtes laikā, izcept lielu hotdogu porciju cepeškrāsnī vai iemērkt tos mīklā un fritēt.
Šis produkts var atbalstīt sirds un gremošanas veselību, vienlaikus palīdzot uzturēt atbilstošu muskuļu masu. Tas ir īpaši svarīgi cilvēkiem vecumā no 50 gadiem un vecākiem, ziņo Onet.
Ir dažas lietas, ko darām instinktīvi, ne mirkli nedomājot. Sasmaržojat ēdienu pirms ēšanas, apšaubāt gļotainas tekstūras, ķeraties pie nomierinošiem ēdieniem, kad esat skumji, un tā tālāk.
Iedomājies rītu - tu ielej savu iecienīto kafiju mīļākajā krūzītē un baudi tās aromātu. Bet vai esi kādreiz aizdomājies, ka tieši krūzītes forma, krāsa un materiāls var ietekmēt to, kā tu uztver dzēriena garšu? Zinātnieki ir pētījuši šo fenomenu un atklājuši pārsteidzošus faktus, raksta “nytimes.com”.
Klasiska vai neparasta: zodiaka zīme nosaka katra iecienītāko picu. Runājot par picu, viedokļi atšķiras. Kamēr daži dod priekšroku tīrai Margaritai, citiem nekad nepietiek dažādu piedevu.
Grauzdiņu pagatavošana pārvērš maizi par siltu, kraukšķīgu un sātīgu uzkodu. Neatkarīgi no tā, vai grauzdējat maizi klasiskajām sviestmaizēm vai vienkārši, lai uzlabotu savu pusdienu maizi, vienmēr ir vērts spert papildu soli.
Marinējumi ir laba uzkoda, taču tie ne vienmēr sniedz tik lielu sajūsmu, cik vēlaties, lai baudītu vēl labāku garšu. Pavisam vienkāršs pagatavošanas veids var pārvērst pikantus marinētus gurķus par ēdienu, kas patiešām garšo lieliski.
Zemenes ir vairāk nekā tikai saldas un sulīgas — tās ir pildītas ar C vitamīnu, folātiem un šķiedrvielām. Šīs uzturvielas var uzlabot imunitāti, atbalstīt cukura līmeņa asinīs kontroli, veicināt dziedināšanu un palīdzēt aizsargāties pret tādām slimībām kā diabēts un sirds slimības.
Olīvas ir neatņemama Vidusjūras diētas sastāvdaļa, tāpēc daudzi uzskata, ka tās ir veselīgas, bet vai tas tā ir? Reģistrēta dietoloģe Sofija Trotmane to skaidro laikrakstam “The Telegraph”.
Austrāliešu šefpavāre un ēdienu stiliste Annabella Bauere ir strādājusi pie daudziem ļoti turīgiem klientiem, tostarp prinča Viljama un Harija. Viņa pastāstīja, kuri ēdieni tiek uzskatīti par “aristokrātu necienīgiem” - ar informāciju dalās “limon.postimees.ee”.
Pistāciju iekļaušana ikdienas uzturā var nodrošināt daudzus ieguvumus veselībai, sākot no uzlabotas acu veselības līdz labākai svara kontrolei un paaugstinātam asinsspiedienam un cukura līmenim asinīs.
Rudzu vai baltmaize, grilēta vai ar aromātiskiem garšaugiem – sausiņi tiek uzskatīti par lielisku uzkodu, arī svara zaudēšanas laikā. Bet vai tā ir taisnība, ka tie ir nekaitīgi? Galu galā, tie ir ogļhidrāti.
Avokado ir populārs un daudzpusīgs auglis, ko var izmantot dažādos ēdienos, un, pēc pārtikas ekspertu domām, ir kāds pārbaudīts veids, kā padarīt tā garšu daudz labāku - pievienojot tikai vienu lētu sastāvdaļu, raksta “Daily Mirror”.
Pētnieki ir atklājuši veselīgu uzkodu, kas var aizsargāt jūsu redzi - saskaņā ar jaunu pētījumu, par kuru raksta “Best Life”, aptuveni 50 līdz 60 pistāciju riekstu apēšana dienā ievērojami palielina pigmentu līmeni acīs, kas aizsargā pret zilās gaismas bojājumiem, īpaši novecojot.
Ko darīt, ja pirms gulētiešanas jūtat diskomfortu vēderā? Tāpat kā ar citām veselības tēmām, atbildes par uzturu un miegu nav universālas - arī uz jautājumu, vai pirms miega ēst vai nē, nav viennozīmīgas atbildes. Lai noskaidrotu, kā rīkoties pareizi, ir jāiedziļinās daudz vairāk, ņemot vērā sava ķermeņa individuālās vajadzības, raksta “TSN”.
Raidījuma “Ģimene burkā” jaunpienācēju dzīve rit strauji – darbs, bērni, ikdienas darbi un vēl visam pa vidu brokastu, pusdienu un vakariņu plānošana. Tieši šis jautājums visbiežāk izskan Blauu-Zēbergu ģimenes mājās – ko mēs ēdīsim? Sarunā ar vīru un dēlu aktrise Katrīna Blaua-Zēberga pasmaida par ikdienas realitāti, kas noteikti būs pazīstama daudziem.
Pētersīļi un dilles ir neatņemama Ukrainas virtuves sastāvdaļa, kas ēdieniem piešķir aromātu un ieguvumus veselībai. Bet kurš no šiem populārajiem garšaugiem ir labāks jūsu veselībai?
Teorētiski fritēti ēdieni ir īsta dāvana veselīgam ēdienam — iegūstat fritēta ēdiena garšu, to necepot eļļas jūrā. Taču dažās situācijās tas neattaisno cerības. Sagaidāt kraukšķīgu ēdienu, gandrīz nekādas eļļas un viegla tīrīšana. Bet vai tas ir tas, ko gribējāt saņemt? Šis apgalvojums par "kraukšķīgumu" praksē šķiet nedaudz... optimistisks.