Dzīvojam skaisti

Vakar, 20:03
Cukura samazināšana ir viena no populārākajām veselīga dzīvesveida tendencēm, taču atteikties no salduma pavisam – gandrīz neiespējami. Tieši tāpēc arvien biežāk izvēlamies dabiskus saldinātājus. Bet vai visi tie patiešām ir veselīgi? Izrādās – nē. Daži no tiem organismam nāk par labu, savukārt citi var būt gandrīz tikpat problemātiski kā parastais cukurs, norāda “Very Well Health”.
Vakar, 18:03
Sulīgu, aromātisku un vizuāli pievilcīgu vistas gaļas ruleti ar pistācijām var vienkārši pagatavot mājās.
17.okt
Kurš gan nemīl mīkstus, gaisīgus zefīrus, kas kūst mutē? To pagatavošana mājās ir vienkāršāka, nekā šķiet, un neprasa īpašas kulinārijas prasmes. Kulinārijas eksperte Džeina Lubovica dalās pieredzē, kā mājās pagatavot šos smalkos saldumus.
17.okt
Kad temperatūra ārā krītas un saule kļūst arvien retāks viesis, mūsu organisms īpaši novērtē katru vitamīnu un minerālvielu. Lai gan aptiekās netrūkst uztura bagātinātāju, dažkārt vislabākais “imunitātes komplekss” jau ir atrodams mūsu virtuvē - riekstos un sēklās, raksta “BBC Food”.
16.okt
Smadzenēm, kas patērē līdz pat 20% no kopējiem ķermeņa resursiem, ir nepieciešams specializēts uzturs, lai uzturētu maksimālu sniegumu.
15.okt
Kad gaisā vairs nejūt vasaras karstuma smaržu un rīti kļūst dzestri, mainās ne tikai daba, bet arī mūsu maņas – īpaši oža. Zinātnieki skaidro, ka ožas uztvere ir cieši saistīta ar gaisa mitrumu, temperatūru un emocionālo fonu, kas rudens sezonā ievērojami mainās, raksta “Healthline.com”.
15.okt
Izrādās, ka tā nav sevis maldināšana, kad jautājam, kāpēc pirmā ēdiena karote vienmēr šķiet garšīgāka. Pēc ekspertu domām, to ietekmē noteikti mehānismi cilvēka ķermenī.
14.okt
Ceptas olas ir brokastu ēdiens, kas lieliski garšo ar daudzām piedevām. Tomēr ir pārsteidzošs elements, kas tās pacels nākamajā līmenī.
13.okt
Sākusies ķirbju sezona. Šī unikālā ķirbju sagatavošanas recepte ziemai piešķirs spilgtu, sulīgu un bagātīgu garšu, kas atgādina mango.
12.okt
Ja vēlaties uzlabot savu iecienīto vistas zupas recepti, pavāri iesaka pievienot kādu sastāvdaļu, kas jau varētu būt paslēpusies jūsu garšvielu atvilktnē, iesaka “express.co.uk”.
12.okt
Ābolu pankūkas ir deserts, kam parasti nepieciešamas vairāk nekā ducis dažādu sastāvdaļu, taču šī recepte to ir izcili destilējusi līdz tikai divām sastāvdaļām.
12.okt
Kad dārzs guļ zem sniega segas, uz palodzes var uzziedēt mazs zaļš brīnums – svaigi garšaugi. Tie ne tikai piešķir ēdieniem dzīvīgumu, bet arī rada mājās pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos. Lai audzētu zaļumus mājās, nevajag daudz – tikai gaismu, siltumu un nedaudz pacietības, iesaka “gardeningknowhow.com”.
11.okt
2025.gadā augu piena, piemēram, mandeļu, sojas vai banānu, tendence jauniešu vidū ir kļuvusi vēl populārāka. Bet vai šie dzērieni tiešām ir veselīgi un vai tie var aizstāt parasto pienu?
10.okt
Brokastu vai pusdienu aizstāšana ar olbaltumvielu kokteili ir populārs veids, kā kontrolēt svaru. Šie dzērieni sola sāta sajūtu ar minimālu kaloriju daudzumu, bet vai tie tiešām ir pilnvērtīga un droša alternatīva regulārām ēdienreizēm?
10.okt
Auzu pārslas ir sātīgs un viegli pagatavojams ēdiens, tās ir lieliski piemērotas brokastīm un dažreiz pat pusdienām vai vakariņām. Lēna Ābrahama, pavāre un pārtikas zinātnes studente no Ņujorkas Universitātes, vietnē “simplyrecipes.com” dalījās ar triku, kas padara šo putru vēl gardāku.
9.okt
Lietojot mērenībā, speķim var būt pārsteidzoši ieguvumi veselībai. Šis produkts satur unikālas vielas, kas ir būtiskas smadzeņu un vispārējai veselībai.
9.okt
Gaisa fritētāji tagad ir atrodami gandrīz katrā virtuvē un ir neticami populāri. Nav brīnums! Ar šo daudzpusīgo ierīci var pagatavot kraukšķīgu ēdienu, ātri un pats galvenais ar mazāk taukiem.
8.okt
Tā palīdz atjaunot ādu un stiprināt matus. Kura gaļa ir cilvēkiem visnoderīgākais gaļas veids un to var ēst katru dienu?
7.okt
Kad dienas kļūst īsākas un gaiss – rudens toņos piesātināts, ir īstais brīdis pagatavot ko sildošu. Taču ne vienmēr ir laiks stāvēt virtuvē un variēt ar desmit dažādām sastāvdaļām. Šī rudens zupa pierāda, ka siltums, garša un labsajūta var slēpties pavisam vienkāršā receptē – tikai trīs produkti, un maltīte gatava! Ar recepti dalās “thekitchn.com”.
7.okt
Mēs visi vismaz reizi esam domājuši: kāds ēdiens ir viskaitīgākais mūsu veselībai?
7.okt
Rudens ir pilnbrieda laiks, kad virtuve piepildās ar ābolu, plūmju un ogu smaržu. Daudzi steidz saglabāt šo garšu ziemai burkās, taču arvien vairāk cilvēku meklē veidus, kā to darīt veselīgāk – bez cukura pievienošanas. Izrādās, ievārījumu var pagatavot arī dabiskā, vieglā versijā, nezaudējot garšu un aromātu, raksta “eatingwell.com”.
6.okt
Kanēļa rullīši ar krēmīgu glazūru ir kļuvuši par kulinārijas cepumu simbolu. Šī ēdienu blogeres Katerinas Tarasenko recepte palīdzēs pagatavot rullīšus vēl gardākus nekā kafejnīcā gatavotos.