Auzu pārslas ir sātīgs un viegli pagatavojams ēdiens, tās ir lieliski piemērotas brokastīm un dažreiz pat pusdienām vai vakariņām. Lēna Ābrahama, pavāre un pārtikas zinātnes studente no Ņujorkas Universitātes, vietnē “simplyrecipes.com” dalījās ar triku, kas padara šo putru vēl gardāku.
Lietojot mērenībā, speķim var būt pārsteidzoši ieguvumi veselībai. Šis produkts satur unikālas vielas, kas ir būtiskas smadzeņu un vispārējai veselībai.
Gaisa fritētāji tagad ir atrodami gandrīz katrā virtuvē un ir neticami populāri. Nav brīnums! Ar šo daudzpusīgo ierīci var pagatavot kraukšķīgu ēdienu, ātri un pats galvenais ar mazāk taukiem.
Kad dienas kļūst īsākas un gaiss – rudens toņos piesātināts, ir īstais brīdis pagatavot ko sildošu. Taču ne vienmēr ir laiks stāvēt virtuvē un variēt ar desmit dažādām sastāvdaļām. Šī rudens zupa pierāda, ka siltums, garša un labsajūta var slēpties pavisam vienkāršā receptē – tikai trīs produkti, un maltīte gatava! Ar recepti dalās “thekitchn.com”.
Rudens ir pilnbrieda laiks, kad virtuve piepildās ar ābolu, plūmju un ogu smaržu. Daudzi steidz saglabāt šo garšu ziemai burkās, taču arvien vairāk cilvēku meklē veidus, kā to darīt veselīgāk – bez cukura pievienošanas. Izrādās, ievārījumu var pagatavot arī dabiskā, vieglā versijā, nezaudējot garšu un aromātu, raksta “eatingwell.com”.
Kanēļa rullīši ar krēmīgu glazūru ir kļuvuši par kulinārijas cepumu simbolu. Šī ēdienu blogeres Katerinas Tarasenko recepte palīdzēs pagatavot rullīšus vēl gardākus nekā kafejnīcā gatavotos.
Rudens un ziema Latvijā bieži nozīmē slapjus ceļus, peļķes un sniegu, kas neizbēgami atstāj pēdas arī uz mūsu apaviem. Mitri zābaki vai sporta apavi nav tikai neērti - tie var ātrāk nolietoties, deformēties un pat sākt nepatīkami ost. Lai to novērstu, svarīgi zināt, kā apavus izžāvēt pareizi - ātri, bet saudzīgi. Ar ieteikumiem dalās “goodhousekeeping.com”.
Vai gan latvieša virtuvē var būt kas svarīgāks par kartupeli? Tas ne tikai papildina pusdienu un vakariņu ēdienus, bet arī nereti kļūst par maltītes galveno zvaigzni. Rudens ražai bagātīgi piepildot veikalu plauktus, īstā tupeņa izvēle var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.
Ziemeļvalstis nereti asociējas ar izturību, mieru un spēju tikt galā ar dzīves izaicinājumiem. Somi šo īpašību sauc par sisu - vārds, ko grūti tulkot, bet kas nozīmē iekšējo spēku, neatlaidību un drosmi turpināt, pat ja šķiet, ka spēka vairs nav. Tā nav tikai valodas īpatnība, bet dzīves filozofija, kas palīdz saglabāt mieru arī visgrūtākajos brīžos, raksta “visitfinland.com”.
Šis rudens dārzenis ir vitamīnu, šķiedrvielu un antioksidantu avots. Viena krūze ķirbja satur apmēram trešdaļu no dienā ieteicamās šķiedrvielu devas, kas sniedz vairākus ieguvumus veselībai. Ķirbis ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas atbalsta imunitāti, acu un ādas veselību un var palīdzēt novērst hroniskas slimības.
Ilgu laiku tika uzskatīts, ka rieksti ir aizliegti, ja ievērojat diētu, jo tajos ir pārāk daudz tauku un kaloriju, tomēr jauns pētījums pilnībā maina šo priekšstatu, raksta “Daily Mail”.
Pēdējā laikā ātri pagatavojamās Āzijas nūdeles kļuvušas par kulta ēdienu, īpaši jauniešu vidū. Lai gan to mēdz uzskatīt par studentu izdzīvošanas ēdienu, taču, liekot lietā nedaudz izdomas, ātrās nūdeles var kļūt par pamatu gardām, veselīgām un sabalansētām maltītēm, kas gatavas nieka 15 minūtēs.
Rudens ir laiks, kad mūsu organisms kļūst jutīgāks pret saaukstēšanos un vīrusiem. Līdzās siltām drēbēm un vitamīniem, palīgs var būt arī tas, kas atrodas virtuvē – garšvielas. Daudzas no tām satur antioksidantus un vielas, kas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot pašsajūtu. Lūk, piecas garšvielas, ko vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē, kopā ar “Healthline.com”.
Plastmasas pārtikas uzglabāšanas traukus to ērtības un pieejamības dēļ mūsdienās izmanto daudzi cilvēki, taču izrādās, ka tie ne vienmēr ir drošākā izvēle pārtikai. Daži pārtikas produkti var reaģēt ar plastmasu, izraisot priekšlaicīgu bojāšanos un ķīmisku vielu izdalīšanos, ko zinātnieki tikai sāk pētīt, raksta “Real Simple”.
Uzkodas sen vairs nav tikai čipsi un saldumi - aizvien vairāk cilvēku meklē veselīgākas alternatīvas, kas sniedz ne tikai garšas baudījumu, bet arī labumu organismam. Pārtikas industrija seko šai tendencei un piedāvā arvien jaunus risinājumus – sākot no augu proteīniem līdz neparastiem produktiem, piemēram, jūraszālēm vai lēcu čipsiem, raksta “Healthline.com”.