Ēdienu gatavošana no nulles parasti ir vairāk darba nekā vienkārša tā pirkšana veikalā. Bet ar tādām lietām kā sviests šis papildu laiks ir tā vērts. Sviesta kulšana aizņem tikai aptuveni 10 minūtes, un tas ir salīdzinoši vienkārši.
Straujiem soļiem tuvojas Lieldienas un šo svētku iemīļotākā aktivitāte – olu krāsošana. Lai ikviens svētkus varētu aizvadīt priecīgi, vienlaikus rūpējoties par dzīvnieku labturību, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu aicina Lieldienās olu krāsošanā izmantot ārpus sprostiem dētas vistu olas, kuras “Maxima” veikalos pieejamas gaiši bēšā tonī, brūnā krāsā, kā arī uz Lieldienu laiku – ierobežotā daudzumā arī baltā krāsā.
Viens no vienkāršajiem un populārākajiem čia sēklu lietošanas veidiem ir pievienot tās ūdenim. Mijiedarbojoties ar šķidrumu, sēklas uzbriest un veido želejveida masu, kas padara dzērienu ar bagātu tekstūru un sniedz sāta sajūtu. Bet vai čia ūdens patiešām ir labs?
Daudzas kafijas tases nenāk par labu ķermenim. Taču arī kafijas pagatavošana var radīt problēmas. Ikvienam, kurš katru dienu izmanto kafijas automātu, ir jāapzinās, kas nonāk tasītē.
Aizstājiet garlaicīgo auzu pārslu putras bļodu pret kaut ko interesantāku un tikpat barojošu - to pat var pagatavot karstā gaisa friterī, raksta “express.co.uk”.
Pikantās mērces un čili pipari jau sen ir daudzu kulinārijas recepšu sastāvdaļa. Daži cilvēki nevar iedomāties dzīvi bez pikantās asās garšas, savukārt citi izvairās no pikantiem ēdieniem. Kā šāds ēdiens ietekmē veselību?
Hipertensija ievērojami palielina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku. Britu Sirds fonda eksperti nosaukuši pārtikas produktus, no kuriem vajadzētu izvairīties, ja jums ir augsts asinsspiediens, norāda bristolpost.
Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.
Bieži vien piedevu uztver kā sekundāru ēdienu, aizmirstot, ka tas var ne tikai papildināt pamatēdiena garšu, bet arī būtiski uzlabot tā uzturvērtību un dažādot uzturu.
Melleņu un citu ar antioksidantiem bagātu pārtikas produktu ēšana ir vienkāršs un efektīvs veids, kā atbalstīt savu veselību - mellenes ir bagātas ar polifenoliem, īpaši antocianīniem, kas piešķir tām košo krāsu. Tie ir svarīgi cilvēka ķermenim, jo atbalsta sirds veselību, mazinot oksidatīvo stresu un iekaisumu, raksta “EatingWell”.
Nepareiza pārtikas produktu kombinācija var kaitēt organismam - pēc ekspertu domām, dažas produktu kombinācijas var traucēt gremošanai, izraisīt nogurumu, sliktu elpu vai pat zarnu slimības, raksta “tv3.lt”.
Sviests ir ļoti populārs produkts, un tas ir obligāts gandrīz katra cilvēka ledusskapī. Tas nav pārsteidzoši, jo šim produktam ir lieliskas garšas īpašības, un tāpēc to plaši izmanto kulinārijā.
Spināti tiek uzskatīti par superēdienu, jo tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Tomēr pārmērīgam spinātu patēriņam var būt blakusparādības.
Kafija jau sen ir viens no populārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Vai arī jums ir gadījies, ka esat sagatavojis tasi sava iecienītā dzēriena, bet nav bijis laika to izdzert? Tad nākas saskarties ar dilemmu – vai drīkst sildīt kafiju mikroviļņu krāsnī? Atbildi meklē “unian.net”.
Tautas gudrības vēsta, ka jāēd lēnām, rūpīgi jāsakošļā, tad viss būs labi sagremots un ēst negribēsies ilgi. Cik ilgi maltītei ideālā gadījumā vajadzētu ilgt, lai uzlabotu gremošanu?
Pistācijas satur daudzas cilvēka ķermenim svarīgas uzturvielas, tostarp kāliju, šķiedrvielas, C vitamīnu un antioksidantus, kas padara tās par lielisku izvēli uzkodai, raksta “Verywellhealth”.
Maize Latvijas iedzīvotāju ēdienkartē ieņem nozīmīgu vietu - ne tikai gastronomiskā, bet arī kultūras nozīmē, tomēr ir ēdieni, kurus, pretēji pieņemtajam, nevajadzētu ēst kopā ar maizi, raksta “postimees.ee”.
Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.
Beidzot ir pavasaris, un nav labāka veida to svinēt kā ar ēdienu. Kā izvēlēties nākamo recepti, kas būtu atbilstoša katrai zodiaka zīmi. Ēdienu izvēle ir tikai vēl viens veids, kā padarīt dienas jaukākas un labākas. Diēta, kuras pamatā ir astroloģija, kļuva populāra jau 2005. gadā (lielā mērā Opras Vinfrijas dēļ).