Jāatceras tikai trīs atkritumu apsaimniekošanas pamatnoteikumi - samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt, arī drošības noteikumi virtuvē: tīrība, gatavošana, atdzesēšana.
Daudzi domā, ka pannas izvēle ietekmē tikai ēdiena garšu - patiesībā daudz biežāk cieš tekstūra! Kraukšķīgums, sulīgums un pareiza apcepšanās - galvenais vaininieks bieži vien nav recepte, bet nepareizs pannas izmērs attiecībā pret porciju, skaidro “Martha Stewart”.
Katram virtuvē ir bijusi šī sajūta: garšvielas it kā vēl derīgas, termiņš nav beidzies, bet ēdiens pēkšņi sanāk pliekans. Vaina nav receptē - visbiežāk tā ir garšvielu “klusā nāve”, kas notiek nemanāmi un daudz ātrāk, nekā mēs domājam. Kāpēc? Skaidro “Southern Living”.
Daudzi pēc pamošanās uzreiz ķeras pie telefona, e-pastiem vai steidzīgām brokastīm, taču zinātnieki tieši šo laiku dēvē par “zelta logu” - tās ir pirmās aptuveni 90 minūtes pēc pamošanās, kad smadzenes darbojas īpašā režīmā. Tieši šis brīdis var noteikt visas dienas kvalitāti, raksta “Very Well Health”.
Siera kūkas pagatavošanai tiek izmantota veidne ar noņemamu malu, jo desertam ir maiga tekstūra un trausla garoza. Noņemamās malas atvieglo siera kūkas izņemšanu, vienlaikus saglabājot tās izskatu, vēsta Southern Living.
Svētkos reti kurš vēlas skaitīt kalorijas vai atteikties no iemīļotākajiem ēdieniem. Tomēr pārēšanās sajūta – smagums, miegainība un diskomforts – bieži sabojā svētku noskaņu. Labā ziņa: nepārēsties var arī bez diētām, vienkārši mainot dažus paradumus pie galda! Kā? Iesaka “Very Well Health”.
Gaļas āmurītis bieži tiek uztverts vienkārši kā instruments cietas gaļas mīkstināšanai, tomēr patiesībā tā lietošana ietekmē gan ēdiena tekstūru, gan gatavošanas rezultātu. Kā patiesībā darbojas gaļas āmurītis, skaidro “seriouseats.com”.
Avokado tiek uzskatīts par veselīgu augli, kas bagāts ar labajiem taukiem, vitamīniem un minerālvielām. Tomēr dažiem cilvēkiem tā ēšana var būt riskanta, liecina žurnāla "Health" dati.
Granātāboli bieži tiek klasificēti kā “superēdiens” to daudzo ieguvumu veselībai dēļ, tostarp iekaisuma mazināšanas un fiziskās slodzes atjaunošanās veicināšanas, raksta health.com.
Mūsdienu dzīves straujais temps ir pamudinājis daudzus cilvēkus izvēlēties ātrus risinājumus, un šķīstošā kafija ir kļuvusi par vienu no izvēlēm. Vienkārši pārlejot granulas ar karstu ūdeni, un dzēriens ir gatavs pasniegšanai. Bet vai šī izvēle ir laba jūsu veselībai? jautā RBC.
Kad vēlaties atstāt iespaidu uz saviem viesiem ar minimālu piepūli, brusketa ir lieliska izvēle. Trīs receptes, kas viegli iederas jebkurā svētku ēdienkartē un izskatās restorāna cienīgas, vēsta RBC.
Olīveļļa nav mūžīga - tā oksidējas, zaudē aromātu un ar laiku kļūst pat kaitīga. Taču ne vienmēr gribas to pagaršot, lai saprastu, vai vēl ir derīga. Par laimi, ir daži vienkārši, praktiski testi, ko var izdarīt mājās un kas atklās tās patiesu stāvokli arī bez degustēšanas, raksta “Southern Living”.
Apelsīnu un rozmarīna kombinācija vistai piešķir gan svaigumu, gan vieglu aromātisku saldumu, kas īpaši labi izceļas, ja vista tiek cepta cepeškrāsnī vai grilēta. Šī ir vienkārša, bet ļoti efektīga marināde - sastāvdaļas ir pieejamas gandrīz jebkurā virtuvē, un rezultāts ir sulīga, aromātiska un zeltaini kraukšķīga vista. Marināde būs piemērota gan veselai vistai, gan gabaliņiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Vai ceptiem kartupeļiem noderētu nedaudz asākas garšas? Šī saldskābā un pikantā garšviela piešķir enerģisku un aromātisku sparu jebkuram kartupeļu ēdienam vai receptei.
Skābi mandarīni var sabojāt Ziemassvētku noskaņu, ja salda sulīguma vietā saņemat nepatīkamu, skābu garšu. Taču pirms neveiksmīgā pirkuma izmešanas miskastē ir vērts izmēģināt vienkāršu un gudru triku, ko japāņi izmanto jau gadiem ilgi, raksta “postimees.ee”.
Parasti domājam, ka stress visvairāk ietekmē galvu un sirdi — domāšanu, koncentrēšanos, miegu, emocijas. Taču viena no pirmajām sajūtām, kas kļūst blāvāka, ir oža. Un tas nav nejauši: smadzenes stresa stāvoklī tiešā veidā “atslēdz” ožas sistēmu, jo tā tām šķiet mazsvarīga, salīdzinot ar izdzīvošanu, skaidro “verywellhealth.com”.
Karstā šokolāde ne tikai silda, bet var arī sniegt labumu veselībai. Dzēriens satur antioksidantus, kas atbalsta sirds darbību, mazina iekaisumu un uzlabo garastāvokli, liecina žurnāls “Health”.
Cepamais papīrs bieži vien tiek izmantots nepareizi - lai gan tas šķiet vienkāršs materiāls, tā sastāvam un īpašībām ir ļoti konkrēti ierobežojumi, kurus neievērojot var sabojāt gan ēdienu, gan cepešpannu… un reizēm pat sabojāt gatavošanas procesu!