Dzīvojam skaisti

18:03
Vai olu kultenis garšo nedaudz pliekani? Uzziniet sastāvdaļu, lai iegūtu labāku garšu un kas brokastis pacels jaunā līmenī.
Vakar, 18:03
Lai mazinātu finansiālo slogu pirmssvētku steigā un gudri plānotu iepirkšanos, dažus produktus var iegādāties vairākas nedēļas vai pat mēnesi iepriekš. Kāds ir šādu preču saraksts?
6.nov
Nākamreiz, kad gatavojat rīsus, apsveriet iespēju neizliet rīsu mazgāšanas ūdeni kanalizācijā. Kā biezinātājs tas var padarīt šo sātīgo ēdienu vēl gardāku.
4.nov
Rīta kafija ir rituāls – tās aromāts modina, bet garša noskaņo dienai. Tomēr, ja kafija atdziest, mēs bieži vien to uzsildām mikroviļņu krāsnī. Kāpēc tā nevajadzētu darīt, skaidro “coffeeaffection.com”.
4.nov
Kad atrodam kaut ko sapelējušu, reizēm vēlamies nogriezt sapelējušo daļu un apēst pārējo, piemēram, gardu siera gabaliņu, nevis izmest. Taču šādas taupības sekas veselībai var būt ļoti smagas, raksta “Livescience”.
3.nov
Kartupeļi ir diezgan izturīgi dārzeņi, taču nav nekas neparasts tos atrast pārtikas veikalā ar tumšiem plankumiem. Kas tas ir?
2.nov
Pareiza atkausēšana ir tikpat svarīga kā gatavošana, -ja to dara steigā vai nepareizā temperatūrā, produkti zaudē gan tekstūru, gan garšu, gan vērtīgās uzturvielas. Lūk, kā dažādu produktu grupas atkausēt gudrāk - bez steigas un ar maksimālu garšas saglabāšanu, raksta "Martha Stewart".
2.nov
Cukurs ir viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē, un ir valstis, kas piegādā visvairāk cukura. Cukurs, protams, tiek iegūts no visdažādākajiem kultūraugiem, bet, runājot par dažādu cukura veidu, ko izmantojam ēdiena gatavošanā un cepšanā, komerciālo ražošanu, dominē divi.
31.okt
Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
30.okt
Ja, sasitot olu, redzat sarkanu asins plankumiņu, nav pamata panikai. Kas ir šie plankumi un kāpēc tie laiku pa laikam parādās.
29.okt
Mēs reti aizdomājamies, ka ūdens, ar kuru gatavojam, ietekmē ne tikai dzērienus, bet arī zupas, mīklu un pat dārzeņu struktūru. Tomēr ķīmiskais sastāvs - īpaši minerālvielas, pH un kaļķa daudzums - spēlē lielāku lomu, nekā šķiet. Par minerālu saturu, kaļķi un to, kā filtrs patiešām maina garšu, raksta BBC.
29.okt
Populāras zivis uz galda ir lasis un tuncis. Tās var šķist vienlīdz veselīgas, taču vienā no tām ir vairākas reizes vairāk omega-3 taukskābju, ziņo Verywell Health.
29.okt
Mēs bieži uzskatām, ka raudāšana ir vājuma pazīme. Bērniem to aizliedz, pieaugušajiem – liek savaldīties. Taču zinātnieki arvien biežāk uzsver: asaras ir viena no ķermeņa aizsargreakcijām, un to apspiešana var burtiski ietekmēt mūsu veselību – arī imūnsistēmu. Kāpēc tā? Skaidro “Mindfull”.
28.okt
Kartupeļu pankūkas ir pārsteidzoši grūti pagatavot pareizi. Šis ir viens no vaininiekiem, kam jūs, iespējams, nepievēršat pietiekami lielu uzmanību. Lūk, kā no tā izvairīties.
27.okt
Lai pilnībā izbaudītu kvalitatīvas šokolādes garšu, ar tās apēšanu vien nepietiek.
26.okt
Šie pārtikas produkti būtu pilnībā jāizslēdz no uztura. Uztura speciāliste Džesika Felipe iepazīstināja ar bīstamo pārtikas produktu sarakstu, raksta terra.com.br.
25.okt
Cepšana šķiet ikdienišķa lieta – uzlej eļļu pannā, sakarsē un cep. Tomēr tieši šajā brīdī notiek ķīmiski procesi, kas var būt gan veselībai labvēlīgi, gan gluži pretēji – kaitīgi. Kādu eļļu izvēlēties? Eksperti sniedz precīzu atbildi kopā ar “unian.net”.
24.okt
Mēdz būt naktis, kad ķermenis ir noguris, bet prāts vēl skraida pa dienas notikumiem, sarunām, rūpēm un to, kas gaidāms rīt. Tu apgulies, aizver acis – un domas sāk maratonu. Šķiet, esi gultā jau stundu, bet miegs kā neatnāk, tā neatnāk. Kā rīkoties? Iesaka eksperti no “sleepfoundation.org”.
23.okt
Maize var būt daļa no veselīga uztura, ja vien tā ir gatavota no veselīgām sastāvdaļām. Kā mājās cept veselīgu maizi?
22.okt
Saldētie dārzeņi ir lielisks sabiedrotais mūsdienu virtuvē - tie ļauj gatavot veselīgi arī tad, kad vairs nav svaigu produktu sezona. Tomēr ikviens, kurš reiz mēģinājis atkausēt brokoļus vai zirnīšus, zina, cik viegli tie pārvēršas mīkstā, bezgaršīgā masā. Kāpēc tā notiek - un kā panākt, lai saldētie dārzeņi būtu tikpat kraukšķīgi un garšīgi kā svaigi? Iesaka “eatingwell.com”.
22.okt
Ķirbis var būt īsts vitamīnu kokteilis organismam, ja zināt, kā to pareizi pagatavot. āKādas ir metodes, kas palīdz saglabāt šī dārzeņa maksimālo uzturvērtību.
21.okt
Sveces liesma vienmēr ir bijusi cilvēka dzīvē īpašā vietā – no senām rituālu tradīcijām līdz mūsdienām, kad sveces palīdz radīt vakara miera sajūtu mājās. Bet kāpēc tieši šī maza, trauslā gaismas avota klātbūtne spēj ietekmēt mūsu nervu sistēmu un labsajūtu? Zinātne sniedz vairākus skaidrojumus, raksta “psychologytoday.com”.