Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daudzās mājās ģimenes un draugu lokā sagaida ar bagātīgi klātiem galdiem. Gatavojoties 4. maija svinībām, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un žurnālisti, grāmatu autori Gundegu Rozi sagatavojusi īpašu kūkas recepti – tajā apvienoti latviski produkti, ar kuriem lepojamies jau gadu desmitiem.
Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.
Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens. Un kafija daudziem no mums ir labākais, kā vienkārši pamosties un pavadīt dienu. Bet, ja meklējat siltu (vai ledus aukstu) dzērienu, kas būtu labs un derētu arī veselībai, ko izvēlēties?
Alkoholiskie dzērieni, piemēram, baltvīns un šampanietis, var būt negaidīts veids, kā samazināt pēkšņas sirdsdarbības apstāšanās risku - to apliecina jauns pētījums, kas publicēts Kanādas kardioloģijas žurnālā, ziņo “The Independent”.
Zivju veidi, kas vislabāk piemēroti gatavošanai uz grila, kā arī cepšanai folijā. Grilēšanai labāk izmantot treknas zivis, piemēram, Atlantijas laša steikus. Tomēr maigākas sugas ieteicams gatavot folijā, lai saglabātu gaļas sulīgumu.
Kā mākslīgi pagarināt sparģeļu īso sezonu? Tas ir ļoti vienkārši, ja sasaldējat sparģeļus. Ir dažas lietas, kas jāpatur prātā, lai tie vēlāk saglabātu savu garšu.
Jaunas nātres ir ļoti veselīgs zaļums, bagātas ar C, D vitamīnu un ir dzelzs avots. Piemēram, jaunās nātres satur četras reizes vairāk C vitamīna nekā citrons.
Jogurts ir vispusīgs pārsteidzošs ēdiens. Tas ir pietiekami garšīgs un daudzpusīgs, lai to varētu ēst vienu pašu, granolas bļodā, kopā ar iecienītākajiem augļiem vai kā garšīgas mērces vai salātu mērces receptes pamatu.
Proteīna batoniņš ir produkts, kas mūs varētu interesēt veikalā, radot iespaidu, ka tā ir ērta un veselīga uzkoda, taču ir dažas detaļas, kas mums par to jāzina, skaidro “Delish”.
Gaisa cepeškrāsns jeb aerogrils ir ierīce, kas mūsdienās atrodama daudzās virtuvēs, un tās popularitāte tikai pieaug - pieejami daudz un dažādi modeļi, un tiek piedāvāti dažādi izmēri un krāsas, kā arī dažādas jaudas un funkcijas. Papildus tiek izdotas grāmatas ar receptēm, kas pielāgotas tieši gatavošanai gaisa friterī, un sociālajos tīklos izveidotas lielas domubiedru grupas, kurās gatavošanas entuziasti dalās ar saviem sasniegumiem un pieredzi šīs ierīces lietošanā. Bet vai esat pārliecināts, ka nepieļaujt kādu no šīm populārajām kļūdām? Raksta “limon.postimees.ee”.
Mūsdienu uztura analīze liecina, ka selerijas ir labvēlīgas mūsu organismam, jo tajās ir augsts vitamīnu, minerālvielu un fitoelementu saturs, raksta “Very Well Health”.
Koši zaļie romanesco kāposti pārsteidz ne tikai ar savu izskatu, bet arī ar ieguvumiem veselībai. Tas ir īsts superēdiens, ko ikvienam vajadzētu pievienot savā uzturā.
Olīveļļa ir viens no iecienītākajiem produktiem; tā ir ļoti daudzpusīga — to var izmantot matu kopšanai, ādai un, protams, pārtikai. Tas ir viens no tiem produktiem, kas parasti vienkārši stāv uz galda, taču, ja to neizmanto laikus, var sasmakt.
Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
Zobārste norāda, ka šie septiņi pārtikas produkti var šķist labvēlīgi jūsu veselībai, taču patiesībā tie kaitē jūsu zobiem. Kas tie ir? Raksta “Express.co.uk”.
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.
Daļā veikalu svaigas olas tiek glabātas aukstumvitrīnā, daļā veikalu - vienkārši plauktos. Pircēji ir neizpratnē, kuras olas ir drošāk pirkt - aukstumā vai telpas temperatūrā glabātas. Un kā glabāt olas mājās - likt ledusskapī vai turēt istabas temperatūrā?
Daudzās pasaules valstīs vārītas olas ir Lieldienu tradicionālais ēdiens, un raibi sakrāsotas oliņas nereti paliek neapēstas vēl ilgi pēc svētku svinēšanas. Cik ilgi šo produktu ir droši uzglabāt un lietot uzturā? Skaidro “limon.postimees.ee”.
Kāpēc katru dienu jāēd auzu pārslas? Auzu pārslas ir vispusīgas – gan putrā, gan banānu maizē. Tie veicina ne tikai uzturu, bet arī jūsu labsajūtu. Auzu pārslas no pirmā acu uzmetiena var šķist ne pārāk aizraujošas, jo tās ir diezgan bezgaršīgas un tāpēc neizraisa lielu entuziasmu.