Neticami garda un iespaidīga kūka, kas būs ideāls noslēgums romantiskam vakaram 14. februārī. Šī šokolādes kūka ar sulīgām mellenēm un zemenēm ir patiess mīlestības apliecinājums, kas gatavots pašu rokām.
Bads ir ķermeņa dabiskais signāls, ka tam ir nepieciešams vairāk pārtikas. Pastāvīgu izsalkuma sajūtu var izraisīt dažādi faktori, un galvenais iemesls ir nepietiekama ķermeņa barošana ar būtiskām uzturvielām, raksta The Mirror.
Sāls ievērojamā daudzumā ir atrodama visos izplatītakajos pārtikas produktos - maize, cepumi, desa, gaļa, zivis un olas. Tā pārpalikums uzturā var radīt nopietnas veselības problēmas. Bet tūska nav sliktākais, kas var notikt ar ķermeni.
Šis makaronu sacepums ar maltu liellopu gaļu, sasmalcinātu mocarellu un slepeno sastāvdaļu ir tik vienkārši pagatavojami, un atstāj daudz vietas uzlabojumiem vai izmaiņām - pagatavojiet to ar savas ģimenes iecienītajām sastāvdaļām. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.
Ēšanas paradumi ietekmē visa ķermeņa veselību un jo īpaši smadzeņu darbību. Uzziniet, kurš ieradums var palielināt neirodeģeneratīvo traucējumu risku par 13%. Aukstajā sezonā noder sātīgas brokastis, bet ir vērts ieklausīties.
Spināti ir bēdīgi slaveni ar to, ka tie, šķiet, pazūd, tiklīdz jūs sākat tos gatavot, neatkarīgi no tā, cik daudz jūs izmantojat. Lūk, zinātnisks skaidrojums, kāpēc tā notiek, raksta “allrecipes.com”.
Piedevas izmanto pie gaļas un zivju ēdieniem. Tomēr dažas no tām var kaitēt figūrai, bet citas, gluži pretēji, veicinās svara zudumu. Kādas piedevas ir vērts pasniegt kopā ar gaļas un zivju ēdieniem?
Materiālu inženieri Itālijā ir izstrādājuši labāku veidu, kā vienmērīgi pagatavot olu, lai dzeltenums iegūtu patīkamu krēmveida konsistenci un baltums nebūtu pārāk ūdeņains. Meklējot labāko metodi, zinātnieki izmantoja 300 vistu olas.
Ja no rītiem apnikusi auzu pārslu biezputra un olu kultenis, tad var dažādot ēdienkarti un pagatavot austrumniecisko ēdienu šakšuka, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vientuļnieku brokastīs.
Kā ķiploku forma ietekmē ēdiena garšas intensitāti, kam tas pievienots? Sagriežot vai sasmalcinot ķiplokus, jūs sadalāt tajā esošās šūnas, un tieši tad garša kļūst īpaši intensīva. Jo vairāk šūnu tiks sadalīts, jo spēcīgāka būs garša un aromāts, tāpēc izspiests ķiploks vienmēr garšos bagātīgāk nekā lielāki tā gabaliņi. Par to, kādas konsistences ķiploks garšos labāk dažādos ēdienos, raksta “postimees.ee”.
Vai vēlaties izmēģināt jaunu vistas pagatavošanas veidu, kas pārsteigs ar vienkāršību un garšu? Šīs izsmalcinātās kotletes būs glābiņš, ja esat noguruši no sausiem un nelāgiem vistas krūtiņu ēdieniem.
Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.
Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?
Droši vien arī esat dzirdējuši, ka glāze silta piena pirms gulētiešanas palīdz labāk aizmigt un mierīgāk gulēt. Eksperti no “healthline.com” piedāvā izmēģināt divus jaunus piena dzērienus, kas garantēti palīdzēs saldākam miegam.
Lai katru dienu uzņemtu pietiekami daudz ūdens, tam nav jābūt tikai no šķidruma. Ēdot mitrinošus pārtikas produktus, jūs varat saglabāt ķermeņa ūdens līdzsvaru, kas ir būtisks labai veselībai.
Marinēšana ir lielisks veids, kā pārvērst liellopa gaļas gabalu par lielisku, un daži steika gabali ir īpaši piemēroti marinēšanai. Pamata līmenī laba marināde ir saistīta ar olbaltumvielu sadalīšanu un garšas piedevām. Ļaujot steikam dažas stundas (vai visu nakti) ievilkties marinādē, var piesātināt gaļu ar jebkuru garšvielu vai aromātu, ko vēlaties.
Uztura speciāliste, medicīnas zinātņu doktore Marijata Muhina nosaukusi visnoderīgākās zivis vecāka gadagājuma cilvēkiem, ziņo Tengri Life. Pēc viņas teiktā, tās ir mencas, pollaki un heki. Šīs sugas ir bagātas ar jodu, kā arī satur olbaltumvielas un polinepiesātinātās skābes.
Maize bieži tiek uzskatīta par ienaidnieku, kad gribam zaudēt svaru, bet tā nav. Maizes sasaldēšana var pārvērst ogļhidrātus šķiedrās, vēsta The Mirror.
Braunijs jeb šokolādes kūka ir daudzu cilvēku iecienīts saldais ēdiens, taču ne vienmēr tos izdodas pagatavot perfekti. Izdevums “Express” atklāj, kādas sastāvdaļas uzlabos šo saldēdienu, lai tas vienmēr izdotos nevainojami.