Labas kartupeļu pankūkas, ko ēd atsevišķi vai ar piedevām, ir vienas no trim labākajām brokastīm. Ja jums patīk īpaši kraukšķīgi kartupeļu pankūkas, pamēģiniet tās pagatavot ar šo ierīci, iesaka thetakeout.com.
Biedrības "Dzīvnieku brīvība" iniciatīvu "Brīvību vistām" par dējējvistu sprostu aizliegumu Latvijā parakstījuši vairāk nekā 30 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja biedrība.
Ledusskapis šķiet drošākā vieta visam, ko gribam saglabāt svaigu, tomēr daži pārtikas produkti aukstumā zaudē garšu, aromātu un pat uzturvērtību. Dažiem tas maina tekstūru vai pat paātrina bojāšanos. Lūk, saraksts ar produktiem, kuriem aukstums nav draugs, un padomi, kur tos glabāt pareizi, kopā ar “thekitchn.com”.
Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
Māla trauki ir bijuši uzticami pārtikas uzglabāšanas palīgi jau gadsimtiem. Lai gan mūsdienās steidzīgajā ikdienā dominē stikla un plastmasas trauki, senās tradīcijas joprojām atrod vietu modernās virtuvēs. Māla traukiem piemīt daudzas unikālas īpašības – tiem ir dabiska gaisa cirkulācija, stabila temperatūra un ķīmisko vielu neesamība, kas padara tos par lielisku izvēli gan ikdienai, gan ilgākai pārtikas glabāšanai, raksta “The Spruce”.
Speltas kvieši ir bagātākais olbaltumvielu avots un ir viens no vecākajiem kultivētajiem graudiem uz planētas un patiesībā mūsdienu kviešu priekštecis.
Šokolādes trifelēm piemīt greznības atmosfēra, taču to pagatavošana atbaida lielāko daļu mājas saimnieču, bet patiesībā šo gardumu pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
Šīs vitamīnu kombinācijas ir vērts izmēģināt. Kādas produktu kombinācijas vajadzētu pievienot savam uzturam, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un vispārējo labsajūtu.
Pieaugošās pārtikas cenas liek aizdomāties, kā ēst veselīgi, neiztērējot veselu bagātību. Labā ziņa – veselīgs uzturs ne vienmēr nozīmē eksotiskus superproduktus vai bioveikalus. Arī Latvijas veikalos un tirgos pieejami produkti, kas maksā mazāk par diviem eiro, bet satur vērtīgas uzturvielas. Lūk, septiņi ikdienišķi, bet uzturvērtībā nozīmīgi produkti, kurus vērts iekļaut ēdienkartē katru nedēļu, saskaņā ar “Eatright.org”.
Kad termometra stabiņš pārkāpj +30 grādu robežu, pēdējais, ko gribas darīt, ir stāvēt pie plīts. Smagās un karstās maltītes tikai palielina nogurumu un padara karstumu vēl grūtāk izturamu, tāpēc esam sagatavojuši 5 vienkāršas, veselīgas un atsvaidzinošas maltītes, ko vari pagatavot bez cepšanas un vārīšanas – ideāli piemērotas svelmainām vasaras dienām, kopā ar “EatingWell.com”.
Pārdošanas apjomi pēdējo četru gadu laikā ir pieauguši par 940%. Mačas tējas deficīts ir parādījies visā pasaulē, jo samazinājušies ražas apjomi un pārmērīgi pieaug tējas popularitāte sociālajos tīklos, ziņo The Washington Post.
Arbūzu parasti ēdam svaigu, gatavojam no tā limonādes un pat marinējam vai pievienojam salātiem, tomēr citās valstīs arbūzu ēšanas tradīcijas ir pavisam citas – cilvēki kombinē arbūzu ar sāli, prosciutto un citiem produktiem, raksta “unian.net”.
Pērļu grūbas, neskatoties uz savu vienkāršību, ir bagāti ar daudzām noderīgām īpašībām. Pēc gastroenterologa teiktā, tie ir nomizoti un pulēti mieži, kas ir bagāti ar B vitamīniem, magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
Ledusskapī stāv vakardienas vakariņas, un prāts saka – tās vēl mierīgi var apēst. Bet cik reižu ēdienu vispār drīkst sildīt? Un vai atkārtota sildīšana neietekmē ēdiena kvalitāti vai pat drošību? Skaidro “www.eatright.org”.