Dzīvojam skaisti

21.nov
Lai zaudētu svaru, nav nepieciešams pilnībā atteikties no iecienītākajiem ēdieniem. Gluži pretēji, pareizas uzkodas var paātrināt vielmaiņu, mazināt izsalkumu un palīdzēt novērst pārēšanos, ziņo Health.
21.nov
Šis auglis tiek uzskatīts par ideālu kokteiļu pamatu, taču tas var ievērojami samazināt dzēriena uzturvērtību. Šis auglis ir banāns, kā liecina Kalifornijas Universitātes Deivisā zinātnieku pētījumi. Šī sastāvdaļa traucē labvēlīgo savienojumu uzsūkšanos no ogām. Pētījums publicēts žurnālā “Food and Function”.
20.nov
Sāls ir viens no vienkāršākajiem un vienlaikus svarīgākajiem produktiem virtuvē. Profesionāli pavāri nereti saka: ja ēdiens nav garšīgs, problēma parasti ir divās lietās - nepietiekami izcelta garša vai nepareizs sāls daudzums. Lai gan šķiet, ka sālīt prot ikviens, patiesībā garšas kvalitāti nosaka ne tikai tas, cik daudz sāls tiek pievienots, bet arī kad un kā tas tiek izdarīts. Ar padomiem dalās “BBC Food”.
20.nov
Makaroni ir viens no populārākajiem un vienkāršākajiem ēdieniem pasaulē, taču tieši vienkāršos ēdienos kļūdas gadās pieļaut visbiežāk. Lai gan šķiet, ka makaronus nav iespējams sabojāt, realitātē mēs ļoti bieži pieļaujam darbības, kas ietekmē gan garšu, gan tekstūru. Daži ieradumi ir tik iesakņojušies, ka tiek nodoti no paaudzes paaudzē, pat neapzinoties, ka patiesībā tie traucē pagatavot ideālu porciju! Kā pagatavot makaronus pareizi? Dalās “BBC Food”.
19.nov
Cukurs ir viena no visvairāk apspriestajām uztura tēmām pasaulē - daļa cilvēku to cenšas lietot pēc iespējas mazāk, citi savukārt to pat īsti nepamana, jo tas slēpjas gandrīz visos gatavajos pārtikas produktos. Bet cik daudz ir “par daudz”? Un kā vispār saprast savu ikdienas cukura patēriņu, lai tas nekļūtu par slogu veselībai? Šeit - stāsts par sarežģīto vienkāršā valodā, kopā ar “Very Well Health”.
19.nov
Vistas nūdeļu zupa atbalsta organismu saaukstēšanās laikā un palīdz novērst atūdeņošanos. Kā padarīt šo zupu pēc iespējas barojošāku, raksta Verywell Health.
18.nov
Medus kristalizēšanās ir pilnīgi normāls un dabisks process - ja medus kļūst biezs, graudains vai ciets, tas nenozīmē, ka tas ir vecs vai sabojājies, bet gan, cukura molekulas tajā ir atgriezušās kristālu veidā. Daudzi mēģina medu “atkausēt” mikroviļņu krāsnī, kas pārkarsē to nevienmērīgi un var iznīcināt fermentus, aromātu un vērtīgās vielas. Kā pareizi atjaunot medu krēmīgā konsistencē tikai 30 sekundēs, raksta “honey.com”.
16.nov
Neatkarīgi no tā, vai gatavojat parastas cieti vārītas vai pildītas olas, pārliecinieties, ka dzeltenums izvāroties ir centrēts, izmantojot šos vienkāršos padomus no pieredzējuša šefpavāra.
16.nov
Labi sabalansēts uzturs nav tikai par to, ko mēs ēdam, bet arī par to, kā dažādi produkti sadarbojas savā starpā. Daudzi no mums pamana, ka vieni ēdieni sniedz viegluma sajūtu, bet citi - smagumu un nogurumu. Bieži vien tas saistīts tieši ar produktu kombinācijām. Lai gan katrs organisms ir individuāls, noteikti principi var palīdzēt gremošanai strādāt vieglāk un harmoniskāk, raksta “EatingWell”.
15.nov
Augļu un ogu applaucēšana ar verdošu ūdeni, ko uzskata par uzticamu dezinfekcijas līdzekli, patiesībā var būt kaitīga. Šī metode ne tikai iznīcina pārtikas produktos esošās derīgās vielas, bet arī nespēj noņemt galvenos piesārņotājus.
14.nov
Kraukšķīgi lavaša rullīši ar pildījumu ir lieliska iespēja ātrām un gardām brokastīm. Plāns lavašs pārvēršas zeltainā, aromātiskā rullītī ar sulīgu un aromātisku pildījumu, atklāj ēdienu blogeris Alekss Mils.
13.nov
Šeit aprakstītas dažas no veselīgākajām diētām pasaulē un zinātniski pierādījumi, kāpēc tās nodrošina ilgāku mūžu.
13.nov
Eļļa virtuvē ir viens no tiem produktiem, ko izmantojam ikdienā, bieži pat nedomājot, ka tai nepieciešama pareiza uzglabāšana. Tomēr tieši temperatūra, gaisma un skābeklis nosaka, cik ilgi eļļa saglabā savu garšu un aromātu, raksta “foodandwine.com”.
12.nov
Karamelizēti sīpoli ir viens no tiem gandrīz maģiskajiem brīžiem: parasti, ikdienišķi sīpoli lēnām pārvēršas mīkstā, zeltainā, smaržīgā, saldi sīrupainā masā. Bet bieži, mēģinot tos ātri apcept, tie kļūst rūgti, cieti, piedeg vai izdalās daudz ūdens un beigās nesanāk nekas īpašs. Kā pagatavot perfektus karamelizētus sīpolus? Raksta “BBC Food”.
12.nov
Šī maigā bumbieru kūka ir pagatavota bez grama miltu, kas ir tikpat laba kā augstas klases kafejnīcās. Tā ir lieliska izvēle mājīgai rudens tējas dzeršanai, saka Lilija Cvita, pavāre un ēdienu blogere, piedāvā RBC.
11.nov
Tēja nav tikai dzēriens - tā ir ķīmiska ekstrakcija starp ūdeni un augu lapām. To, kā tēja garšos, ietekmē ne tikai lapu kvalitāte, bet arī tas, caur ko tēja tiek vārīta un filtrēta. Ļoti būtiska atšķirība veidojas starp tējas pagatavošanu metāla sietiņā un papīra filtrā - pat ja izmanto vienu un to pašu tēju, garša un aromāts var piedzīvot ļoti atšķirīgu rezultātu, raksta "teavivre.com”.
11.nov
Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.
10.nov
Ja vēlaties baudīt rudens garšas, vienlaikus piešķirot savam cepetim spilgtu salduma pieskaņu un papildinošas augļu garšas, pievienojiet šo sastāvdaļu.
9.nov
Gatavojot ēdienu, mēs bieži dzirdam frāzi “sāls pēc garšas”, taču svarīgi nav tikai tas, cik daudz, bet arī kad sāli pievieno, raksta “Martha Stewart”.
9.nov
Viens no iemesliem tam, cik ātri dzēriens atdziest, ir materiāls, no kura izgatavota krūze - tas ļoti ietekmē siltuma noturēšanu, aromātu un pat garšu. Apskatīsim, kādas ir atšķirības starp keramiku, porcelānu, stiklu un metālu - un kurš variants ir labāks dažādās situācijās - kopā ar “thermos.com” ekspertiem.
8.nov
Vai olu kultenis garšo nedaudz pliekani? Uzziniet sastāvdaļu, lai iegūtu labāku garšu un kas brokastis pacels jaunā līmenī.
7.nov
Lai mazinātu finansiālo slogu pirmssvētku steigā un gudri plānotu iepirkšanos, dažus produktus var iegādāties vairākas nedēļas vai pat mēnesi iepriekš. Kāds ir šādu preču saraksts?