Dārznieces padomi, kā terases augiem izvēlēties augsni un kā stādīt?

© Foto: Dārzs zem Saules

Parasti, kā notiek? Veikalā nopērk kaut kādu kūdriņu, ieliek augus un brīnās, kāpēc kūdra neder un kāpēc augi neaug. Tas ir tāpēc, ka kūdra ir tukša substance, kurai ir zināms skābuma līmenis, bet parasti kūdra ilgtermiņā kā zeme neder.

Tāpēc tad, kad pērkat, augu, pajautājiet pārdevējam, kādā augsnē augs ir jāstāda? Uz augsnes iepakojuma nebūs rakstīts, ka šajā jāstāda magnolija, bet šī zeme derēs hortenzijai. Dažreiz ir tikai vispārīgs uzraksts - rododendriem vai skujeņiem.

Šodien video parādīsim un stādīsim kadiķi, kas ir tipisks skujenis un mīl skābu augsni.

Špikeris dārzkopjiem iesācējiem

1.Augsne- izvēlamies katram atbilstošo augsni, jo neatbilstoša skābuma vai sārmainuma augsnē apstājas auga spēja uzņemt pilnvērtīgi barības vielas.

2.Augsne- nav tikai kūdra, atceries, ka kūdra nodrošina atbilstošo skābumu, bet tajā trūkst barības vielas un obligāti jāpievieno kaut kas, kas augam radīs dabiskas, organiskas vides apstākļus - nostāvējušies kūtsmēsli vai slieku zeme, vai komposts, būtu labi arī mikrorganismus.

Katrai augu grupai var atšķirties, piemēram, skujeņiem mazāk kūtsmēsus, tikai drusku, hortenzijai pat 1/3 var pievienot, tikai vecus.

3.Paša dzīves atvieglošanai augsnei pievieno hidroželeju, mazāk būs jālaista.

4.Iemācies atrast augam sakņu kakliņu, to jāattaisa.

5.Zini, ka mulčas arī atšķiras un vari mulčēt ar keramzītu.

Visas šīs zināšanas noder, arī stādot augus dobēs.

Lasi arī: Veselības koks, kam jābūt katrā dārzā

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais