"Ierosinu visiem iegādāties ogļraču lampiņas", soctīklos nosauc veikalus, kas sākuši taupīt elektrību

© Pixabay

"Nedaudz rodas sajūta, ka visi te tumsā pizģījam mēbeles," raksta kāds soctīklu lietotājs. Reaģējot uz energoresursu cenu pieaugumu, veikali sākuši taupīt elektrību, ievērojuši pircēji.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki dalās pārdomās - veikali ievērojami samazinajuši apgaismojumu pārdošanas zālēs un noliktavās.

"IKEA laikam taupa elektrību. Stavvieta un preču iekraušanas punkts pilnīgā tumsā. Nedaudz rodas sajūta, ka visi te tumsā pizģījam mēbeles, " vēsta kāds ieraksts.

Turpinot ieraksta tēmu, citi "Twitter" lietotāji stāsta, ka novērojuši - elektrību sākuši taupīt arī citi veikali, piemēram, Rimi, Depo un Lidl.

Dzidra: "Depo tieši tāpat. Nesen iebraucu ap 20:00 un sākumā nevarēju saprast, likās, ka varbūt veikals nestrādā. Pa veikalu ejot, bija tāda zaglīga sajūta."

Didzis: "Lidls arī taupa, katra otrā lampa ieslēgta. Ir tāda tīkami klusināta atmosfēra, cik nu, protams, tīkamu atmosfēru var dabūt Lidlā."

Reinis: "Ogres Lidlā šodien arī sala rokas un prasījās cimdus. Izslēgti bija visi spot prožektori, kas gaismo plauktus, atstātas tikai garās telpas lampas."

Diana: "Rimi arī krēslains. Es ierosinu visiem iegādāties ogļraču lampiņas un tādā skatā doties iepirkties. A kas? Bija maskas, tagad lampiņas."

Jānis: "Vispār nesaprotu to super-taupīgumu, kas parādījās mēnesi pēc augstajiem tarifiem. Brīdī, kad biržas cena bija superaugsta - nekāda taupība netika ievērota. Ielu apgaismojums slēdzās iekšā jau visai gaišā laikā."

Svarīgākais