Jūs varat uzlabot ēdiena garšu, pievienojot maltītēm garšaugus un garšvielas. Veikalā nopērkamie garšvielu maisījumi var būt dārgi un bieži vien satur daudz nātrija. Izveidojiet savas garšvielu maisījumu receptes, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas.
Smaržīgi un spilgti zaļumi ir vairāk nekā tikai vitamīnu avots; tie ir mazi dvēseles svētki. Rudenī un ziemā, kad ārā valda aukstums, miniatūrs mājas dārzs var uzlabot garastāvokli. Svaigas dilles no mini dārza uz palodzes arī piešķir dažādību jebkuram ēdienam. Kā mājās audzēt dilles, interesējas DoctorPiter.
Kad dārzs guļ zem sniega segas, uz palodzes var uzziedēt mazs zaļš brīnums – svaigi garšaugi. Tie ne tikai piešķir ēdieniem dzīvīgumu, bet arī rada mājās pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos. Lai audzētu zaļumus mājās, nevajag daudz – tikai gaismu, siltumu un nedaudz pacietības, iesaka “gardeningknowhow.com”.
Zaļie kokteiļi ir kļuvuši par īstu dzīvesstila simbolu – ātri pagatavojami, veselīgi un viegli pielāgojami ikvienai gaumei un vajadzībai. Taču pētnieki arvien biežāk uzsver, ka šie dzērieni dod ne tikai fizisku spēku, bet arī ietekmē mūsu garastāvokli un smadzeņu darbību. Iemesls meklējams to sastāvdaļās – zaļumos un augļos, kas ir bagāti ar vielām, kuras tieši saistītas ar nervu sistēmas darbību, skaidro “Healthline”.
Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.
Baziliks ir viena no pateicīgākajām vasaras garšvielām – tas aug kā traks, īpaši siltās dienās, bet, ja to neizmanto regulāri, tas ātri pāraug un sāk zaudēt aromātu. Ko darīt? Tikai mieru - tev nav jāēd pesto katru dienu! Ir vairāki radoši un praktiski veidi, kā izmantot lieko baziliku un saglabāt tā burvību arī vēlākam laikam, kopā ar “TheKitchn.com”.
Salātu lapas noteikti ir neaizstājams vasaras virtuves produkts. Taču dažreiz ir kaitinoši, ka tie sāk vīst vai kļūt mitri, pirms esat tos apēduši. Kā tos pareizi uzglabāt, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi? Dalās “Mirror”.
Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.
Rukola, kā ziņo “Health-News”, ir atzīta par ārkārtīgi veselīgu produktu - šis augs ir īsts zaļumu karalis - satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Ja to ēdat katru dienu, jūs varat stiprināt kaulus, pateicoties tajā esošajam kalcijam un K vitamīnam. Rukolā var atrast arī antioksidantus, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un oksidatīvo stresu, samazinot vēža risku.
Zaļā ir jaunības krāsa - arī pārtikā. Eksperti no “postimees.ee” ir sagatavojuši unikālu produktu izlasi, kas palīdzēs saglabāt jaunību un labu veselību visiem, kas sasnieguši 40 gadu slieksni.
Zaļo pārtikas produktu noslēpums ir tāds, ka tie ir pildīti ar antioksidantiem, veselīgiem taukiem, mitrumu un svarīgām uzturvielām. Tie ļauj jūsu ādai izskatīties labāk un jums justies lieliski.
Žēl, ja tomāti, burkāni vai garšaugi pēc pāris dienām sabojājas. Dažkārt nākas izmest ļoti dārgus produktus. Tomēr, ja ievēro ieteikumus, tad dārzeņi un augļi saglabāsies svaigi ilgu laiku.
Zaļumi ir unikāla iespēja padarīt uzturu ne tikai veselīgu, bet arī daudzveidīgu. Viss, kas nepieciešams, ir vienkārša sagatavošana, lai palīdzētu produktam parādīt savu garšu.
Laiks spinātiem! Spināti pieder pie Chenopodiaceae dzimtas, kurā ietilpst bietes, mangoldi un kvinoja. Tam ir līdzīgs garša ar šiem dārzeņiem – biešu zaļumu rūgtums un mangolda nedaudz sāļā garša.
Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!
Dārzeņi ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa. Tie ne tikai ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, bet arī ļoti gardi. Lai daudzveidotu savu ēdienkarti, uzturā ieteicams lietot ne tikai ierastos dārzeņus, piemēram, gurķus un tomātus, bet arī dažādus zaļumus. Eksperti izceļ piecus veselīgākos zaļumus vasaras sezonā, kurus būtu nepieciešams ēst pēc iespējas biežāk!