Spināti ir bēdīgi slaveni ar to, ka tie, šķiet, pazūd, tiklīdz jūs sākat tos gatavot, neatkarīgi no tā, cik daudz jūs izmantojat. Lūk, zinātnisks skaidrojums, kāpēc tā notiek, raksta “allrecipes.com”.
Zaļā ir jaunības krāsa - arī pārtikā. Eksperti no “postimees.ee” ir sagatavojuši unikālu produktu izlasi, kas palīdzēs saglabāt jaunību un labu veselību visiem, kas sasnieguši 40 gadu slieksni.
Zaļo pārtikas produktu noslēpums ir tāds, ka tie ir pildīti ar antioksidantiem, veselīgiem taukiem, mitrumu un svarīgām uzturvielām. Tie ļauj jūsu ādai izskatīties labāk un jums justies lieliski.
Spināti ir bagāti ar dabisko taukos šķīstošo pigmentu luteīnu, kas ir spēcīgs antioksidants. Bet ne katra to pagatavošanas metode ir noderīga. Kāds ir vienīgais pareizais veids, kā ēst spinātus, lai iegūtu maksimālu labumu?
Rudenī, kad var mieloties ar dažādiem gardumiem, vislielākās problēmas sagādā izvēle. It īpaši šogad, kad tik daudz dažādu velšu ir dārzos. Tomēr ir daži argumenti, lai šobrīd pastiprinātu uzmanību pievērstu spinātiem.
Spināti noteikti pieder pie tiem dārzeņiem, par kuriem agrāk zinājām maz un kuri ēdienkartē neparādījās bieži. Pateicoties savai ne tik izteiktajai garšai, zaļās spinātu lapiņas var pievienot praktiski jebkuram ēdienam, tos var pielikt arī pie mīklas vai pīrādziņiem, izmantot pildījumu no spinātiem.