Spināti ir bagāti ar dabisko taukos šķīstošo pigmentu luteīnu, kas ir spēcīgs antioksidants. Bet ne katra to pagatavošanas metode ir noderīga. Kāds ir vienīgais pareizais veids, kā ēst spinātus, lai iegūtu maksimālu labumu?
Rudenī, kad var mieloties ar dažādiem gardumiem, vislielākās problēmas sagādā izvēle. It īpaši šogad, kad tik daudz dažādu velšu ir dārzos. Tomēr ir daži argumenti, lai šobrīd pastiprinātu uzmanību pievērstu spinātiem.
Spināti noteikti pieder pie tiem dārzeņiem, par kuriem agrāk zinājām maz un kuri ēdienkartē neparādījās bieži. Pateicoties savai ne tik izteiktajai garšai, zaļās spinātu lapiņas var pievienot praktiski jebkuram ēdienam, tos var pielikt arī pie mīklas vai pīrādziņiem, izmantot pildījumu no spinātiem.