Vajadzīga spēcīga motivācija, lai ievērotu gavēni. Kristiešiem tas ir Lieldienu gaidīšanas, savstarpējās solidaritātes, pārdomu un arī sevis izvērtēšanas laiks, kad sekmīgi var pārskatīt savus ne tik labos ieradumus un pretoties dažādiem kārdinājumiem.
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
Apgāds “Jumava” laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri “Konditora Cukurbeķera receptes”.
Piena zupas ir vienkārši un ātri pagatavojamas, arī viegli sagremojamas. Jāatzīst, ka tās ir arī lētākas nekā citas zupas, taču jautājums – cik bieži tās iekļauj ēdienkartē. Galvenais – nevajag uzskatīt, ka tām jābūt tikai bērnu ēdienkartē.
Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgo recepšu izrakstīšanu Rēzeknē 2016.gada pavasarī un nosūtījusi lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret divām personām, informēja Valsts policijā (VP).
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
Kāds nezināms ļaundaris Ikšķiles novadā netālu no kāda ceļa nelegāli izgāzis gružu kravu, kurā bija atrodamas arī vairākas medikamentu receptes ar konfidenciāliem personas datiem, tā raidījumam "Bez Tabu" vēsta Ivans, kura īpašumā nelegāli tika izmestas receptes.
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.