Receptes

6.aug 2016
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.
5.aug 2016
Starp tenisa kortiem, Latvijas Nacionālo teātri un vecāko Rīgas parku paslēpies Pagalms – kafejnīca, kurā starp kontrastu pārpilnību rasts balanss, lai savienotu šķietami nesavienojamo – vienkāršību un izsmalcinātību.
23.jūl 2016
Kas var būt labāks par šo: vieglai maltītei karstā vasaras dienā – kāda auksta zupa, kas gan piesien dūšu, gan patīkami veldzē. Klasiku klasika – auksta zupa ar bietēm uz kefīra bāzes – ir zināma katram, taču variāciju var būt neiedomājami daudz.
18.mar 2016
Kārojas kāda saldumiņa? Lūk, trīs veselīgu konfekšu receptes, ko pagatavot mājās. „Šīs konfektes tiešām ir veselīgas,” saka recepšu autors Ēriks Dreibants, „Restorāna 3” šefpavārs. Jau šo sestdien, 19. martā, „Restorāna 3” komanda „ELKOR pavasara festivālā bērniem” mācīs gatavot konfektes un saldējumu!
photo_camera
26.feb 2016
Makaronu, pareizāk, pastas klāsts ir plašs un daudzveidīgs gan pēc formas, gan krāsas, un arī sastāvs mēdz būt atšķirīgs. Ik pa laikam no tiem gatavo tradicionālo maltīti – ar sieru un tomātu mērci, sacepumu vai pievieno kā piedevu zupām un salātos. Taču no makaroniem var pagatavot arī smalkus, gluži vai karaliskus ēdienus. Un ir vērts ļauties eksperimentiem.
20.feb 2016
Veselības inspekcija (VI) saņēmusi informāciju par Rīgā nozagtām īpašo recepšu veidlapām. Receptes bija apzīmogotas ar ārsta prakses vietas un ārsta personīgo zīmogu, liecina informācija inspekcijas mājaslapā.
19.feb 2016
Spēcinošā matē tēja pie mums ir parādījusies salīdzinoši nesen, taču iemantojusi popularitāti ne vien tējas dzeršanas rituālos, bet zaļo matē pulveri izmanto arī konditorejā – kūku un desertu, kā arī tonizējošu dzērienu pagatavošanā.
photo_camera
22.jan 2016
Stiprinošo un sildošo graudaugu izvēle ziemā ir lieliska alternatīva, jo tad arī biežāk kārojas pēc siltas maltītes. Un viens no variantiem – sātīgās grūbas, kas ir populāras graudaugu cienītājiem jau izsenis un apveltītas ar diētiskām īpašībām. Grūbu biezputra brokastīs ik pa laikam var nomainīt tradicionālās auzu pārslas – ir vērts pamēģināt.
photo_camera
15.jan 2016
Ziemā īpaši jāpievērš uzmanība, lai ar uzturu uzņemtu pēc iespējas vairāk vitamīnu, tāpēc izvēlamies produktus, kuri ar tiem bagāti. Viens no tādiem – dzērvenes. Pēc tām kāre aukstajos mēnešos ir liela, jo tās ir vērtīgas un noderīgas imunitātes nostiprināšanai.
photo_camera
8.jan 2016
Ingvers parasti saistās ar ziemu, siltu tēju, citrona šķēlīti un medu. Un tas ir īpašs ar savu specifisko garšu un sīvo aromātu. Taču ar to vien neaprobežojas ingvera raksturojums. Tam piemīt virkne vērtīgu īpašību, tāpēc jānovērtē tās un jānododas dažādiem kulinārijas eksperimentiem, jo ingvera izmantojums ēdienos ir plašs un interesants.
11.dec 2015
Mandarīnus visvairāk novērtē tieši aukstajos ziemas mēnešos, kad ir citrusaugļu laiks. Tie ik gadu brīnišķīgi smaržo pēc Ziemassvētkiem. Tos bauda brīnišķīgās garšas dēļ un sezonas laikā arī apēd ne vienu vien kilogramu. Garšīgi, sulīgi, un tos var izmantot ne tikai svaigus, arī recepšu piedāvājums ar šo eksotisko augli ir pietiekami plašs un interesants.
photo_camera
13.nov 2015
«Šī ir kūka par draudzību un satikšanos. Tā ir moderna svētku kūka ar latviskām krāsām,» stāsta kūkas cepēja Amanda Freiberga, kurai kūkas nosaukumu Facebook ieteikusi bērnības draudzene.
photo_camera
6.nov 2015
Prātojot par pusdienām vai vakariņām, par to, kādu piedevu izvēlēties pie gaļas vai salātiem, viens no variantiem – tradicionālie kartupeļi. Mūsdienās, kad ēdienkarti iespējams veidot ļoti daudzveidīgu, daudziem kartupeļi nav prioritāte, bet citi joprojām uzskata, ka tie ir otrā maize un bez kartupeļu porcijas maltīti ir grūti iedomāties. Labi zināmais kartupelis ir tik dažādi izmantojams – vārīts, arī ar mizu, cepts, sautējumā, salātos, biezenī, frī, zupā, tad kāpēc gan no tupeņiem vajadzētu atteikties.
photo_camera
9.okt 2015
Jāteic, ka diemžēl truša gaļa ikdienas ēdienkartē parādās samērā reti, lai gan tā ir vērtīga, veselīga un diētiska. Tiem, kuri vēlas ievērot diētas, tā patiešām ir labs atradums. Un, ja ēdienkartē akcents likts uz diētiskiem produktiem, tad truša gaļa būs īsti laikā. To var pagatavot dažādi – ne tikai sautēt, arī vārīt zupu, gatavot salātus, žāvēt un konservēt.
photo_camera
11.sep 2015
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.
photo_camera
4.sep 2015
Dzeltenas, zilas, sarkanas, saldas un ne tik saldas, lielākas un mazākas formas augļi... Šādas plūmes ik gadu ir galdā vasaras beigās. Zinātniski pierādīts, ka tieši plūmēs vitamīnu un minerālvielu sastāvs ir krietni bagātīgāks nekā vairumā citu augļu.
photo_camera
14.aug 2015
Ķiplokus pierasts izmantot daudzveidīgi, tie ir populāri un aug praktiski jebkurā dārzā, bet to zaļos stiebrus un ziedus jeb ziedkātus izmanto retāk. Izskaidrojums – sezona parasti ilgst tikai apmēram divas nedēļas, kad tie ir maigi un sulīgi. Taču čaklākās saimnieces mēdz tos iemarinēt, pagatavot salātus, biezzupu, pastu vai kādu mērci. Ķiploka augšanas procesā tā zaļajiem stiebriem piedēvētas tādas pašas īpašības kā ķiplokam.
29.jūl 2015
Šis deserts ir ļoti gards un viegls, turklāt to ir iespējams pagatavot tikai no trīs sastāvdaļām.
photo_camera
10.jūl 2015
Grieķu jogurts latviešu ēdienkartē nav parādījies pārāk sen, taču atzinību pratis iemantot veselīgo īpašību, daudzveidīgā izmantojuma un labās garšas dēļ.