Receptes

13.mar 2017
Vajadzīga spēcīga motivācija, lai ievērotu gavēni. Kristiešiem tas ir Lieldienu gaidīšanas, savstarpējās solidaritātes, pārdomu un arī sevis izvērtēšanas laiks, kad sekmīgi var pārskatīt savus ne tik labos ieradumus un pretoties dažādiem kārdinājumiem.
7.mar 2017
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!
23.feb 2017
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
14.feb 2017
Mīlestība iet caur vēderu. Lūk, četras saldo ēdienu receptes, kas ir kā radītas romantiskām vakariņām divatā.
13.feb 2017
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes Valentīndienas noskaņās.
25.jan 2017
Apgāds “Jumava” laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri “Konditora Cukurbeķera receptes”.
25.jan 2017
Pie­na zu­pas ir vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mas, arī vieg­li sa­gre­mo­ja­mas. Jā­at­zīst, ka tās ir arī lē­tā­kas ne­kā ci­tas zu­pas, ta­ču jau­tā­jums – cik bie­ži tās ie­kļauj ēdien­kar­tē. Gal­ve­nais – ne­va­jag uz­ska­tīt, ka tām jā­būt ti­kai bēr­nu ēdien­kar­tē.
10.jan 2017
Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgo recepšu izrakstīšanu Rēzeknē 2016.gada pavasarī un nosūtījusi lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret divām personām, informēja Valsts policijā (VP).
1.jan 2017
Lai Jaunā gada rīts tiktu sagaidīts ar gardiem ēdieniem, piedāvājam kādu oriģinālu un radošu ideju.
29.dec 2016
Lai gada nogali varētu sagaidīt pie skaisti, garšīgi un oriģināli klāta galda, jāliek lietā izdoma un radoša kulinārā iedvesma!
29.dec 2016
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
16.dec 2016
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
13.dec 2016
Kāds nezināms ļaundaris Ikšķiles novadā netālu no kāda ceļa nelegāli izgāzis gružu kravu, kurā bija atrodamas arī vairākas medikamentu receptes ar konfidenciāliem personas datiem, tā raidījumam "Bez Tabu" vēsta Ivans, kura īpašumā nelegāli tika izmestas receptes.
photo_camera
12.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
11.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
31.okt 2016
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
21.okt 2016
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.
18.okt 2016
Rudens ir atnācis ar vēsu laiku un nosalušām rokām. Šis ir laiks, kad ir īpaši jāsargā sava imunitāte, neļaujot organismam atdzist.