Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

VĒRTS REDZĒT! Našķošanās meistarklase

© Publicitātes foto

Populārās ēdienu blogeres Zanes Grēviņas kulinārijas raidījums Našķoties­ startēs 4. aprīlī STV Pirmā! un turpmāk būs skatāms sestdienās pulksten 9.20.

Ēdienu blogere Zane Grēviņa ar savām vienkāršajām un lieliskajām receptēm ik dienu iedvesmo tūkstošiem sekotāju internetā, kā arī grāmatas Našķoties lasītājus. Raidījumā Našķoties skatītājiem būs iespēja iedvesmoties kulinārijas eksperimentiem no Zanes gatavotajām receptēm. Raidījumā viņa dosies ciemos pie vietējiem uzņēmējiem un ražotājiem, kuri iepazīstinās ar savu aizraušanos un ļaus novērtēt Latvijā radītas lietas un garšas, mudinot arī citus tās izmantot savā ikdienā.
Ik sestdienas rītu Zane sēdīsies uz sava velosipēda, lai dotos pēc kāda īpaša produkta, bez kura viņas recepte nav iedomājama. Reizēm tās būs zināšanas par tartēm vai kafijas ražošanu, kādu citu - tiks meklēts pats produkts - svaigi cepta maizīte vai veselīgie mikrozaļumi. Kopā ar pašmāju uzņēmējiem skatītāji varēs iepazīt arī produkta tapšanas stāstu - no idejas līdz asniņam dobītē vai ievārījumam burkā. Izzinājusi un izgaršojusi konkrēto produktu, Zane to ņems azotē, lai atgrieztos savā virtuvē un liktu lietā. Latvijā ražotajā māla traukā taps gardi salāti vai pati maizīte kļūs par pikanta sautējuma bļodiņu. Savukārt sērijas noslēgumā Zane kopā ar savu uzticamo draugu Susuru sazināsies ar raidījuma viesi, lai pastāstītu, kā izdevies viņas iecerētais gardums, un, protams, arī kopīgi panašķotos.
«Prieks, ka ar manu suni Susuru, kurš vienlaikus būs arī mans kolēģis šajā raidījumā, sestdienu rītos tā ap brokastlaiku varēsim aicināt gardēžus viesoties ne vien mūsu virtuvē, bet arī kopā doties ciemos pie dažādiem izciliem Latvijas ražotājiem. Šī man pašai ir burvīga iespēja tuvāk iepazīties ar tiem censoņiem, kas izgudrojuši manā ikdienā iecienītus produktus, un noskaidrot visus tos jautājumus, kas pa šo laiku sakrājušies. Ļoti ceru, ka skatītāji būs gan iedvesmoti izmēģināt dažādus vietējos ražojumus, gan arī pašiem pagatavot kādu garšīgu un vienkāršu recepti,» par jauno raidījumu
Našķoties saka Zane Grēviņa.
Pati Zane sevi raksturo šādi - «esmu par kūkām un saulainām dienām! Ar smaidīgu skatu uz dzīvi ikdienā gatavoju dažādas gardas un vienkāršas receptes. Pārliecībā, ka visam jābūt līdzsvarā, varētu teikt, ka vienā rokā man ir kanēļmaizīte, bet otrā - salātu bļoda, bet es tiem abiem pa vidu. Sēdīsimies pie galda, lai varam našķoties!».