Laiskam vakaram: mājās gatavotas uzkodas

© Viktorija Kožemjakina

Šīs divas receptes mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.

Sīpolu gredzeni alus mīklā

Sastāvdaļas

  • 3 lieli sīpoli
  • 150 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 200 ml alus
  • Rapšu eļļa vārīšanai
  • Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas.

Pagatavošana

  1. Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.

  2. Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).

  3. Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.

  4. Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.

  5. Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē - eļļai nav jādūmo).

  6. Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.

  7. Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).

Kraukšķīgās uzkodu maizītes ar bekonu

Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas

  • 125 g plānās šķēlēs sagriezta bekona
  • 6 šķēles tostermaizes
  • 100 g krēmsiera
  • 20 g smalki sagrieztu zaļo lociņu

Pagatavošana

  1. Sajauc krēmsieru ar zaļiem lociņiem. Uzsmērē nedaudz krēmsiera katrai maizes šķēlei.

  2. Cieši sarullē maizes šķēli ruletē.

  3. Aptin katru ruletīti ar bekona šķēli un pārgriez uz pusēm.

  4. Cep 10-15 min 180 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Pasniedz siltus.

Receptes autore Jevgēnija Jansone.

Svarīgākais