Receptes

8.jun 2015
Mēģini novājēt, taču vasarā gribi atvēsināties ar aukstu saldējumu? Šie veselīgie smūtiji palīdzēs gan atveldzēties, gan samazināt vidukļa apkārtmēru. Viss, kas tev jādara – jāsablenderē visas sastāvdaļas.
21.mai 2015
Ciemiņi jau klauvē pie durvīm, bet tev nav laika gatavot? Šīs trīs receptes ir lielisks risinājums, ja vēlies būt kopā ar saviem viesiem, nevis visu vakaru pavadīt virtuvē gatavojot cienastu, kā arī labs veids kā gatavot kopā ar bērnu, jo receptes ir pavisam vienkāršas. Tās var pagatavot jebkurš.
photo_camera
15.mai 2015
Daudziem oranžīgais eksotiskais auglis apelsīns asociējas ar dzīvesprieku, sauli un, protams, patīkamu saldu garšu. Minēt apelsīna dievīgo aromātu un garšas īpašības – tas būtu krietni vien par maz, lai raksturotu šo vērtīgo augli. Veselīga uzkoda, ērti paņemams līdzi uz darbu vai izbraucienā, un tā izmantojums dažādās receptēs arī ir daudzveidīgs.
photo_camera
27.apr 2015
Zināms - uzkošana starp ēdienreizēm bieži noved pie svara pieauguma, tomēr neraizējies, jo ar šiem gardajiem un veselīgajiem kārumiem ik pa laikam var našķoties bez bailēm!
10.apr 2015
Pierasts, ka biezpienu, pelmeņus, nūdeles un citus pārtikas produktus pērkam veikalā, nevis gatavojam mājās. Taču tos varam pamēģināt gatavot paši, un kāpēc gan to nedarīt ar nūdelēm. To var paveikt jebkura saimniece – tas nav grūts un piņķerīgs darbs. Lēti un garšīgi! Tradicionālas mājās gatavotu nūdeļu receptes sastāvā ir milti, ūdens, sāls un olas. Pats svarīgākais nūdeļu gatavošanas procesā ir mīklas sajaukšana, tāpēc jāzina svarīgākās nianses. Pēc tam atliek izrullēt mīklu ar rulli vai izlaist caur speciālo makaronu pagatavošanas mašīnu vai speciālu spiedni (attēlā).
16.mar 2015
Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.
13.mar 2015
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā. Tagad populāri veidot malto gaļu no dažādu veidu gaļas salikuma – cūkgaļas, liellopa, teļa, vistas, lai tā papildina cita citu un uzlabo garšu. Arī variantu, ko pagatavot no maltās gaļas, ir ļoti daudz un populāri – kotletes, kebabi, frikadeles, pildīti dārzeņi, lazanja, sacepumi un citi.
11.mar 2015
Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
6.mar 2015
Žāvēti augļi vienlīdz labi noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist. Iespējas patiešām plašas: ēst vienkārši tāpat, likt kompotā, ziemīgā tējā vai karstvīnā, cept kēksus, pudiņus un augļu maizes, pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, sacepumiem, sautējumiem vai dažnedažādiem virumiem. Nereti dzirdam arī aicinājumu neveselīgos saldumus aizstāt ar žāvētiem augļiem – dabas dotām konfektēm.
6.mar 2015
Liel­vei­ka­lu plauk­tos fen­he­lis pa­ras­ti stāv, no­bāzts pa­ša tā­lā­kā plauk­ta stū­rī. Ja pra­sa, kā­pēc tā, pār­de­vē­ji pa­ras­ti at­teic: tā­pēc, ka to gan­drīz ne­viens ne­pa­zīst un pērk re­ti kurš. Vi­dus­jū­ras zem­ēs, īpa­ši Itā­li­jā, vir­tu­ve bez šā vēr­tī­gā dār­ze­ņa jau sen nav ie­do­mā­ja­ma, arī lie­lā­ka­jā Eiro­pas da­ļā fen­he­lis kļūst ar­vien ie­cie­nī­tāks.
27.feb 2015
Šī nebūs pati striktākā no visām diētām, tomēr arī ievērojot šādu ēšanas režīmu iespējams nomest līdz pat 3 kg nedēļā.
23.feb 2015
Ar veselīgu uzturu ir tā: jo vairāk tu par to interesējies un lasi, jo vairāk rodas jautājumu un šaubu. Ļoti jau gribētos salikt pa plauktiņiem – tas veselīgs, tas neveselīgs, un viss. Bet nāk jauni atklājumi, jauni uzskati, izplatās jaunas kaites, mainās cilvēku dzīvesveids un produktu apstrādes tehnoloģijas, un tas atstāj pēdas arī speciālistu atzinumos par to, ko katrs produkts dod veselībai un cik daudz to ieteicams patērēt.
20.feb 2015
Lai gan šī nav pati gardākā no svara zaudēšanas receptēm, tomēr tā noteikti ir viena no iedarbīgākajām, ja nav vēlmes ievērot stingru diētu. Turklāt, to iespējams pagatavot pat neizejot no mājas.
17.feb 2015
Pankūkas ir vienkāršs un līdz šim nepārspēts veids, kā palutināt sevi un ģimeni laiskā brīvdienu rītā.
11.feb 2015
Cepumi garšo gandrīz katram, tomēr tie ir barojoši un neveselīgi, tādēļ cilvēkiem, kuri seko līdzi savam uzturam tos bieži nākas izslēgt no savas ēdienkartes. Kā izrādās šie šokolādes – avokado cepumi ir ne tikai gardi, bet arī veselīgi un teju vai diētiski.
10.feb 2015
Izrādās ir izveidots uzturvielām bagāts kokteilis garastāvokļa uzlabošanai.
photo_camera
8.feb 2015
Tropiskais mango, kura vēsturiskā dzimtene ir Indija, ir ļoti veselīgs, ideāls auglis tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.
7.feb 2015
Svaigi plūkta papaijas augļa garšu ar veikalā nopirktā salīdzināt nevar, taču... Īsti eksotiskas brīvdienu ēdienkartes dažādošanai nevajag daudz – jau papaijas nosaukums vien ausīs skan kā glāsts! Zemēs, kur papaijas audzē, tās vislabprātāk ēd brokastīs, jo valda uzskats, ka auglim piemīt gremošanas procesus regulējoša iedarbība.
photo_camera
7.feb 2015
Auglis ar ādaino mizu, aiz kura noslēpušās neskaitāmi daudz saldskābi sulīgā apvalkā klātu rūgtenu sēkliņu, ir viens no senākajiem dabiskajiem ārstniecības līdzekļiem, veselīgs kārums un īsts afrodīzijs.
5.feb 2015
Par līčiju garšu viennozīmīgi runāt grūti – vieniem šķiet, ka baltais, sulīgais želejveida auglis atgādina vēl negatavas ērkšķogas, citiem to garša asociējas ar vīna, kazeņu, aprikožu, ananasa vai vīnogu piegaršu. Līčijām ir liels, ovāls, sarkanbrūns un spīdīgs neēdams kauliņš.