Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
Šī noteikti ir neparasta kombinācija, taču ir vērts pamēģināt. Vispirms nogriez apelsīna augšējās daļas mizu (nogriezto daļu saglabā) un ar asu (vēlams ieliektu) nazi atdali mīkstumu no mizas. Tad ar ēdamkaroti mīkstumu izņem.
Tad izgrebtajā apelsīna mizā iesit divas olas.
Olām pielej klāt pienu un ar dakšiņu visu sakul turpat apelsīna mizā.
Uzliec atpakaļ saglabāto apelsīna mizas augšpusi un liec 30 minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem. Un pārsteidzošais deserts būs gatavs!
Sakul olu un liec sildīties pannu. Kad panna uzkarsusi, ar ēdamkaroti nedaudz sakultās olas uzliec uz tās.
Kad ola uzcepusies (tas notiks pāris sekunžu laikā), tās vidū liec gaļu. Gaļai pārloki pāri olu. Lai to būtu vieglāk izdarīt, vari izmantot irbulīšus vai virtuves pinceti.