4 neparasti veidi, kā pagatavot olas

© pixabay.com

Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!

1. Apelsīnā cepts olu kultenis

Šī noteikti ir neparasta kombinācija, taču ir vērts pamēģināt. Vispirms nogriez apelsīna augšējās daļas mizu (nogriezto daļu saglabā) un ar asu (vēlams ieliektu) nazi atdali mīkstumu no mizas. Tad ar ēdamkaroti mīkstumu izņem.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad izgrebtajā apelsīna mizā iesit divas olas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Olām pielej klāt pienu un ar dakšiņu visu sakul turpat apelsīna mizā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Uzliec atpakaļ saglabāto apelsīna mizas augšpusi un liec 30 minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem. Un pārsteidzošais deserts būs gatavs!

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Olu pelmeņi

Sakul olu un liec sildīties pannu. Kad panna uzkarsusi, ar ēdamkaroti nedaudz sakultās olas uzliec uz tās.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad ola uzcepusies (tas notiks pāris sekunžu laikā), tās vidū liec gaļu. Gaļai pārloki pāri olu. Lai to būtu vieglāk izdarīt, vari izmantot irbulīšus vai virtuves pinceti.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Šādi turpini cept, līdz šķīvis ir pilns ar olu pelmeņiem. Tie būs lieliska uzkoda, ko vari pasniegt kopā ar savu iecienītāko mērci.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais