Mūziķis Atis Zviedris pirms svētkiem gatavs atklāt savus kulinārijas noslēpumus

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Latviešu grupas ”Flame and The Rolltones” mūziķis un radio balss Atis Zviedris gatavs izmantot šo pirmssvētku laiku, lai padalītos ar gardām svētku receptēm.

"Tuvinieki jau zina, ka viens no maniem hobijiem ir kulinārija. Sākot ar šo pirmssvētku laiku padalīšos ar dažām no savām receptēm," atklāt savus noslēpumus ir gatavs mūziķis.

View this post on Instagram

A post shared by Atis Zviedris (@atis_zviedris) on

Lūk, Ata Zviedra recepte - skumbrija ar siltajiem pastas salātiem:

Nepiecieāms:

2 skumbrijas (800gr)
1 glāze pastas (pēc izvēles)
5 ķiršu tomāti
3 daiviņas ķiploka
1 sarkanais sīpols
100 gr kaltētu tomātu/ bazilika pesto
1 citrons
Sāls, pipari, raudene, timiāns, EV olīveļļa.

Pagatavošana:

Skumbriju attīra no iekšām, nosusina ar papīra dvieli. Vienā sānā veic diagonālus iegriezumus. Garšvielas samaisa ar olīvelļu pievieno nedaudz citrona sulas, pievieno 1 caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku daiviņu. Garšvielu maisījumu ierīvē zivs vēderà un iegriezumos tās sānā. Iegriezumos un vēdera ievieto arī citronu šķēlītes. Liekam cepties cepeškrāsnī 20-25min, 200C.

Uzvāram ūdeni, liekam vārīties pastu, pievienojam sāli.

Pannā cepam smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Kad pasta gandrīz gatava, to nokāš un pievieno pannā. Vēl pannā pievienojam pesto un ceturtdaļās sagrieztus ķiršu tomātus. Uz lēnas uguns sautējam apmēram 2-3min.
Pasniedz kopā ar pikantiem marinētiem kāpostiem un smalki sagrieztām dillēm.


Atis Zviedris ir iemīļots latviešu mūziķis, kurš piedalījies muzikālos TV šovos, kā arī strādājis radio.

Svarīgākais