Apgāds “Jumava” laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri “Konditora Cukurbeķera receptes”.
Piena zupas ir vienkārši un ātri pagatavojamas, arī viegli sagremojamas. Jāatzīst, ka tās ir arī lētākas nekā citas zupas, taču jautājums – cik bieži tās iekļauj ēdienkartē. Galvenais – nevajag uzskatīt, ka tām jābūt tikai bērnu ēdienkartē.
Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgo recepšu izrakstīšanu Rēzeknē 2016.gada pavasarī un nosūtījusi lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret divām personām, informēja Valsts policijā (VP).
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
Kāds nezināms ļaundaris Ikšķiles novadā netālu no kāda ceļa nelegāli izgāzis gružu kravu, kurā bija atrodamas arī vairākas medikamentu receptes ar konfidenciāliem personas datiem, tā raidījumam "Bez Tabu" vēsta Ivans, kura īpašumā nelegāli tika izmestas receptes.
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.
Kad vēl paēst un pārēsties sēnes, ja ne tagad? Zeme ir ar lietu padzirdīta, un sēnes mežā jau gaida. Bet, kamēr viena daļa uz vakariņu šķīvja, otra jāliek burkās ziemas mēnešiem.
Arī vasarā reti kurās mājās pusdienās siltajā ēdienā atsakās no apetītlīga gaļas ēdiena. Visbiežāk priekšroku dod vieglam grilēdienam. Un kas tur smags, ne vairāk kā 200 g grilētas gaļas, 100 g dārzeņu un 150 g kartupeļu vai rīsu pieaugušam ēdājam. Kad tad vēl var pamieloties ar oglēs ceptu ēdienu kā mūsu senči sendienās?
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.