Receptes

13.feb 2017
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes Valentīndienas noskaņās.
25.jan 2017
Apgāds “Jumava” laidis klajā otro Sarmītes Bokas sastādīto grāmatu par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri “Konditora Cukurbeķera receptes”.
25.jan 2017
Pie­na zu­pas ir vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mas, arī vieg­li sa­gre­mo­ja­mas. Jā­at­zīst, ka tās ir arī lē­tā­kas ne­kā ci­tas zu­pas, ta­ču jau­tā­jums – cik bie­ži tās ie­kļauj ēdien­kar­tē. Gal­ve­nais – ne­va­jag uz­ska­tīt, ka tām jā­būt ti­kai bēr­nu ēdien­kar­tē.
10.jan 2017
Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgo recepšu izrakstīšanu Rēzeknē 2016.gada pavasarī un nosūtījusi lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret divām personām, informēja Valsts policijā (VP).
1.jan 2017
Lai Jaunā gada rīts tiktu sagaidīts ar gardiem ēdieniem, piedāvājam kādu oriģinālu un radošu ideju.
29.dec 2016
Lai gada nogali varētu sagaidīt pie skaisti, garšīgi un oriģināli klāta galda, jāliek lietā izdoma un radoša kulinārā iedvesma!
29.dec 2016
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
16.dec 2016
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
13.dec 2016
Kāds nezināms ļaundaris Ikšķiles novadā netālu no kāda ceļa nelegāli izgāzis gružu kravu, kurā bija atrodamas arī vairākas medikamentu receptes ar konfidenciāliem personas datiem, tā raidījumam "Bez Tabu" vēsta Ivans, kura īpašumā nelegāli tika izmestas receptes.
photo_camera
12.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
11.nov 2016
Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
31.okt 2016
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
21.okt 2016
Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka.
18.okt 2016
Rudens ir atnācis ar vēsu laiku un nosalušām rokām. Šis ir laiks, kad ir īpaši jāsargā sava imunitāte, neļaujot organismam atdzist.
21.aug 2016
Lai labi garšo!
20.aug 2016
Kad vēl paēst un pārēsties sēnes, ja ne tagad? Zeme ir ar lietu padzirdīta, un sēnes mežā jau gaida. Bet, kamēr viena daļa uz vakariņu šķīvja, otra jāliek burkās ziemas mēnešiem.
14.aug 2016
Arī vasarā reti kurās mājās pusdienās siltajā ēdienā atsakās no apetītlīga gaļas ēdiena. Visbiežāk priekšroku dod vieglam grilēdienam. Un kas tur smags, ne vairāk kā 200 g grilētas gaļas, 100 g dārzeņu un 150 g kartupeļu vai rīsu pieaugušam ēdājam. Kad tad vēl var pamieloties ar oglēs ceptu ēdienu kā mūsu senči sendienās?
6.aug 2016
Kāda mērcīte, kas noder dažādās dzīves situācijās, kas saistītas ar ēdiena baudīšanu, vienmēr ir īsts atradums. Iemērc tajā kādu dārzeni, kartupeļa šķēli, čipsus, kraukšķīgu vistu spārniņu, pārlej salātiem, un izsalkums apklusināts.