Receptes

20.jūl 2017
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
3.jūl 2017
Veikalu plauktos atrodama virkne neveselīgu našķu. Tomēr veikalu tīkls "Rimi" gardēžiem piedāvā virkni alternatīvu uzkodu, kas nekaitēs tavai figūrai.
3.jūl 2017
Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar pašu dārzos novāktām gardām un veselīgām ogām.
22.jun 2017
Līgo nakts tradicionālā ēdienkarte, protams, paredz, ka šos svētkus nevar aizvadīt bez garda siera un putojoša alus. Tomēr Jāņu svinību galds noteikti var apliecināt arī saimnieces individualitāti, izdomu un gatavošanas prasmes, ja līgotājiem sarūpētais cienasts ir īpašs un tradicionālie ēdieni tiek papildināti ar interesantām garšu niansēm.
21.jun 2017
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.
20.jun 2017
Strauji tuvojoties nedēļas nogalei, Līgo dienai, jau laicīgi ir jāsāk domāt par to, kas tiks likts galdā. Šajos svētkos galdā tiek celti dažādi ēdieni. Liela daļa svinētāju savu svētku mielastu nespēj iedomāties bez garda, uz uguns cepta šašlika.
18.jun 2017
Jū­nijs un jū­li­ja pirm­ā pus­e ir ze­me­ņu laiks, īs­tais brī­dis, kad šīs gar­dās, mi­ne­rāl­vie­lām un vi­ta­mī­niem ba­gā­tās ogas bau­dīt pil­nām mu­tēm. Portāls "Sporta Avīze" piedāvā trīs vieglus un vasarīgus zemeņu desertus.
15.jun 2017
Vasara pie mums šogad nāk pamazām, taču nupat jau arī svaigo ogu sezona ir sākusies. Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar tikko novāktām un dabiskām sastāvdaļām. Kūkas ir lielisks veids, kā svinēt dzīvi ne tikai svētku dienās, bet arī laiskās svētdienās. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar trīs vasarīgām receptēm, kurās noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.
31.mai 2017
Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, Latvijas Pārtikas ražotājs piedāvā 2 patriotisko burgeru receptes ar neierastām sastāvdaļām.
12.mai 2017
Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt arī cilvēki ar nelielu pieredzi virtuvē.
22.apr 2017
Brīvdienu rīti ir īstais laiks, kad kopā ar ģimeni pagatavot gardas brokastis. "Rimi gardēžiem" piedāvā trīs gardas un vienkāršas rīta maltītes receptes.
16.apr 2017
Līdzīgi kā visos citos svētkos, arī Lieldienas nereti gadās, ka ģimene ir aizrāvusies ar olu krāsošanu un tās visas uzreiz nav iespējams apēst. Tieši tāpēc ir vērts jau laicīgi aplūkot interesantas receptes, kurās galvenā sastāvdaļa ir olas.
30.mar 2017
Video ir angļu valodā.
photo_camera
30.mar 2017
Ikvienam no mums pazīst situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās viesi. Lai šī situācija neradītu nevajadzīgu stresu un papildus laika ieguldījumus gatavojot cienastu, Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar garšīgām un ātri pagatavojamās receptēm, kuras vērts saglabāt īpašo recepšu krājumā.
29.mar 2017
Pavasarīgas receptes tavam galdam. Sagatavots pēc gardezi.lv
24.mar 2017
Darba nedēļas izskaņā, kad sakrājies nogurums, tomēr ir vēlme visai ģimenei pagatavot ko patiesi gardu un vienkāršu, ar noderīgām ēdienu receptēm dalās portāls "gardēži.lv".
13.mar 2017
Vajadzīga spēcīga motivācija, lai ievērotu gavēni. Kristiešiem tas ir Lieldienu gaidīšanas, savstarpējās solidaritātes, pārdomu un arī sevis izvērtēšanas laiks, kad sekmīgi var pārskatīt savus ne tik labos ieradumus un pretoties dažādiem kārdinājumiem.
7.mar 2017
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!
23.feb 2017
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
14.feb 2017
Mīlestība iet caur vēderu. Lūk, četras saldo ēdienu receptes, kas ir kā radītas romantiskām vakariņām divatā.