Receptes

23.sep 2017
Nav ne­kā ik­die­niš­ķā­ka ēdien­kar­tē par kar­tu­pe­ļiem. Pa­mat­re­cep­tes ir vien­kār­šas – sāls­ūde­nī vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi, ar mi­zu vā­rī­ti kar­tu­pe­ļi, cep­ti kar­tu­pe­ļi, kar­tu­pe­ļu sa­ce­pums, kar­tu­pe­ļu pan­kū­kas, kro­ke­tes, bie­ze­nis. Tos, kā zi­nāms, var arī gri­lēt vai cept fo­li­jā.
23.sep 2017
Āzijas virtuve ir eksotiska, bet reizē tagad kokosriekstu piena, sojas mērces, dažādu nūdeļu, garšvielu u.c. produktu pieejamības dēļ tik pieejama nekā jebkad agrāk. Pieaugot pavārmākslas prasmēm, cilvēkiem aizvien vairāk ceļojot, aug arī interese par Taizemes, Malaizijas, Indonēzijas un citu valstu ēst gatavošanas tradīcijām, pieredzē dalās AS “Santa Maria” sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
photo_camera
22.sep 2017
Daudzi Āzijas virtuves ēdieni mums vairs nešķiet eksotiski un tos pagatavot ir vieglāk, nekā domāts. Pamazām sākam orientēties arī produktu sortimentā, kas nepieciešams to pagatavošanai. Kokosriekstu piena, sojas mērces, dažādu nūdeļu, garšvielu un citu Āzijas virtuvei raksturīgu produktu pieejamība ir lielāka nekā jebkad agrāk. Pieaugot pavārmākslas prasmēm un cilvēkiem aizvien vairāk ceļojot, aug arī interese par Taizemes, Malaizijas, Indonēzijas un citu valstu ēst gatavošanas tradīcijām. Par piecām lietām, bez kurām Āzijas virtuve nav iedomājama, stāsta AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
22.sep 2017
Rudens ir īstais laiks, kad nobaudīt ēdienus, kuru pagatavošanai izmantoti sezonālie augļi un dārzeņi. "Rimi gardēžiem" sagatavojuši vairākas receptes, kuras būs īpaši noderīgas tiem, kuri ikdienā neēd gaļu.
21.sep 2017
Rei­zēm, lai jus­tu sā­tu un bū­tu pa­ēdis, va­jag pa­vi­sam ne­daudz. Dū­šas pie­sie­ša­nai un vien­lai­kus vieg­lu­ma sa­jū­tai vē­de­rā vis­pa­tei­cī­gā­kie ir sa­lā­ti – ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi, ēr­ti pa­ņe­ma­mi līdz­i, ļau­jas bez­ga­la dau­dzām im­pro­vi­zā­ci­jām.
17.sep 2017
Par ci­tām sē­nēm ne­maz ne­ru­nā­jot, ba­ra­vi­kas griez­da­mās aug jo­pro­jām un rei­zēm tā vien lie­kas, ka to ie­bru­ku­mi mū­su vir­tu­vēs būs ne­bei­dza­mi. Lūk, da­žas lai­ka pār­bau­di iz­tu­rē­ju­šas re­cep­tes, kā šīs ka­ra­lis­kās, vēr­tī­gās un garš­īgās sē­nes sa­gla­bāt zie­mai.
15.sep 2017
Līdz ar citām rudens veltēm ienākušās arī cidonijas. Pareizāk gan būtu sacīt – henomeles jeb Japānas krūmcidonijas, bet ikdienā, ķēķī ar šo garo nosaukumu sevi neapgrūtinām. Taču, meklējot receptes un citu noderīgu informāciju internetā un ieraugot pazīstamo vārdu cydonia, jāsaprot, ka ar to domāta aiva. Krievijā augļus, ko mēs saucam par cidonijām, dēvē par japāņu aivām. Pat botāniķi un profesionāli dārznieki uzreiz neesot tikuši skaidrībā par savdabīgā krūma radurakstiem. Bet lai nu kā, šobrīd ir īstais laiks iebaudīt kādu cidoniju un, ja tās pašiem dārzā izaugušas, parūpēties par saglabāšanu ziemai.
photo_camera
13.sep 2017
«Pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem, 2015./2016. mācību gadā 21,7% bērnu bija ar palielinātu svaru vai aptaukošanos. Tā vairs nav problēma, kas ir tikai televizora vai okeāna tanī pusē. Tā ir realitāte, kas arvien vairāk skar arī mūs, jo statistika ir biedējoša,» saka sertificēta uztura speciāliste Guna Bīlande.
9.sep 2017
"Rimi gardēžiem" apkopojuši trīs ļoti gardu sēņu ēdienu receptes, kuras noderēs gan tiem, kuri paši dodas lasīt šīs meža veltes, gan tiem, kuri tās iegādājas veikalā vai tirgū.
24.aug 2017
Lai arī vasara šogad nelutina ar tveicīgu un karstu laiku, arī vēsākās dienās slāpes reizēm gribas veldzēt ar ko vairāk par tīru ūdeni. Uzturzinātnes speciālistieun pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta piedāvā garšīgu un veselīgu atspirdzinošo dzērienu receptes. Šo dzērienu pagatavošanai nepieciešams tīrs ūdens, ogas, augļi un dabiskas garšvielas, turklāt receptes ir tik vienkāršas, ka pie pašu spēkiem tapuša atspirdzinājuma bez lielas piepūles var tikt jebkurš!
24.aug 2017
Saules pielietās Spānijas kulināros brīnumus savā virtuvē cenšas atdarināt daudzi. Viens no izplatītākajiem gardumiem ir tapas, par ko pat Spānijā nav vienotas versijas, kas tās īsti ir. Tapu variācijas ir visdažādākās un katrai Spānijas pilsētai sava. Tas, kas vieno visas tapas, ir to pasniegšanas veids - tās tiek servētas pirms maltītes un vienmēr kopā ar vīnu. Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics un gardēdis Normunds Baranovskis iesaka piecas tapu receptes un tiem atbilstošus vīnus - šī kombinācija palīdzēs sajust Spānijas garšas tepat Latvijā. Galvenais to visu papildināt ar labu kompāniju, kas, tāpat kā vīns, ir neatņemama spāņu maltītes sastāvdaļa.
12.aug 2017
Ābo­lu laiks jā­steidz iz­man­tot, jo tie­ši ta­gad tie ir vis­vēr­tī­gā­kie, su­lī­gā­kie un vi­ta­mī­niem ba­gā­tā­kie. Ka­mēr dār­zā ābo­lu pil­na ze­me, mums ir iz­de­vī­ba sa­ēs­ties svai­gus aug­ļus, at­saukt at­mi­ņā zi­nā­mās ābo­lu ēdie­nu re­cep­tes un ap­gūt jaun­as.
4.aug 2017
Tomātiem, gluži tāpat kā daudziem cilvēkiem mūsu zemē, šovasar gribētos vairāk saules. Taču atrast kvalitatīvus, smaržīgus un garšīgus vietējos tomātus nu jau ir iespējams. Vislabāk, ja tie nav noplūkti puszaļi, bet ir nogatavojušies turpat dārzā, kaut arī plēves vai polikarbonāta «tomātu būdiņās», nevis zem klajas debess.
20.jūl 2017
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
3.jūl 2017
Veikalu plauktos atrodama virkne neveselīgu našķu. Tomēr veikalu tīkls "Rimi" gardēžiem piedāvā virkni alternatīvu uzkodu, kas nekaitēs tavai figūrai.
3.jūl 2017
Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar pašu dārzos novāktām gardām un veselīgām ogām.
22.jun 2017
Līgo nakts tradicionālā ēdienkarte, protams, paredz, ka šos svētkus nevar aizvadīt bez garda siera un putojoša alus. Tomēr Jāņu svinību galds noteikti var apliecināt arī saimnieces individualitāti, izdomu un gatavošanas prasmes, ja līgotājiem sarūpētais cienasts ir īpašs un tradicionālie ēdieni tiek papildināti ar interesantām garšu niansēm.
21.jun 2017
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.
20.jun 2017
Strauji tuvojoties nedēļas nogalei, Līgo dienai, jau laicīgi ir jāsāk domāt par to, kas tiks likts galdā. Šajos svētkos galdā tiek celti dažādi ēdieni. Liela daļa svinētāju savu svētku mielastu nespēj iedomāties bez garda, uz uguns cepta šašlika.