Gardēde Signe Meirāne dalās ar sātīgu brokastu recepti.
Sastāvdaļas (4 porcijām)
- Vīnogu kauliņu eļļa
2ĒK - Tomāti savā sulā (gabaliņos)
800g - Nokāstas konservētās baltās pupiņas
200g - Kaltēts oregano
1/4TK - Fenheļa sēklas
1/4TK - Bifeļpiena mocarella
2gab. - Olas
6gab. - Jūras sāls
pēc garšas - Svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
Pagatavošana
- Pannā sakarsē 1 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas, pievieno tomātus, garšaugus un sautē uz vidējas liesmas apmēram 4 minūtes.
- Tikmēr atsevišķi sakarsē citu pannu, ielej 1/2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas un izcep četras olas (ja pannas izmērs atļauj) uz vidējas liesmas, līdz apakša kraukšķīga un dzeltenums mīksts.
- Tikmēr pie tomātiem iesit atlikušās olas, iemaisi un cep uz vidējas liesmas maisot, līdz ola sāk sarecēt.
- Pievieno sāli un piparus.
- Ēdiens ir gatavs, kad ola sarecējusi.
- Pasniedz pannā, virsū liekot olas un mocarellu.
Avots