Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.
mandarīnu marmelādei:
- 1 kg nomizotu mandarīnu
- 330 g marmelādes cukura
- 60 g svaiga ingvera, nomizots, sagriezts gabaliņos
- 5 g malta kanēļa
mīklai:
- 1 ola
- 150 g svaigā siera
- 150 g mīksta sviesta
- 1/2 tējk. jūras sāls
- 225 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 40 g pūdercukura
- 1/2 tējk. malta kanēļa
pildījumam:
- 160 g rozīņu
- 100 g mandeļu, sasmalcinātas
- 5 g malta kanēļa
- 50 g baltā cukura
- pārsmērēšanai: 1 ola, sakulta
Pagatavošana
- Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.
- Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.
- Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.
- Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.
Avots