Ziemas noskaņai: mandarīnu un ingvera maizītes

© Publicitātes foto

Gardu deserta īstenās ziemas noskaņās iesaka pazīstamā gardēde un uzņēmēja Liene Zemīte.

Sastāvdaļas

mandarīnu marmelādei:

  • 1 kg nomizotu mandarīnu
  • 330 g marmelādes cukura
  • 60 g svaiga ingvera, nomizots, sagriezts gabaliņos
  • 5 g malta kanēļa

mīklai:

  • 1 ola
  • 150 g svaigā siera
  • 150 g mīksta sviesta
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 225 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 40 g pūdercukura
  • 1/2 tējk. malta kanēļa

pildījumam:

  • 160 g rozīņu
  • 100 g mandeļu, sasmalcinātas
  • 5 g malta kanēļa
  • 50 g baltā cukura
  • pārsmērēšanai: 1 ola, sakulta

Pagatavošana

  1. Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.
  2. Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.
  3. Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.
  4. Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Avots

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais