Pēc Lieldienu svinībām daudzos ledusskapjos visticamāk atrodami vairāki olu iepakojumi, vai jau novārītas olas garlaikojas ledusskapī un tā vien gaida, kad tās liks lietā, lai pagatavotu gardu un sātīgu pusdienu uzkodu. Populārā ēdienu blogere Anna Panna dalās ar divām ļoti vienkāršām receptēm, ko pagatavot pusdienās darba dienas dunā, vai arī gardu muti notiesāt brīvdienu brokastīs kopā ar ģimeni.
Šis sendvičs būs iecienīts tiem, kam patīk jūras velšu garša savienojumā ar citronu svaigumu un kraukšķīgām salātlapiņām. Olas un garneles ir lieliska kombinācija, kas būs nevainojama gan sātīgām pusdienām, gan gards savienojums, ko paņemt līdzi garākā pārgājienā gar jūru brīvdienās kopā ar tuvākajiem.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Maizītes apgrauzdē uz pannas, izmantojot eļļu vai sviestu. Atdzesē.
Bļodā samaisa kopā garneles, paprikas pulveri, sāli, piparus, majonēzi un citronu sulu.
Olas saspaida ar dakšiņu un iemaisa garneļu maisījumā.
Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.
Ja kārojas un garšo, maizītei var pievienot arī lociņus vai smalki sagrieztus šalotes sīpolus.
Uz maizītes liek salātlapas, pa virsu garneļu salātus un pa virsu otru apgrauzdēto šķēli.
Šīs gardās maizītes ies pie sirds visiem bekona mīļotājiem un īsteni latvisku vērtību piekritējiem. Maizītē garšu virpulī savijās divas latvieša garšas kārpiņām ļoti pazīstamas un mīļas garšas - marinētas bietes un smeķīga cauraudzīte.Tās īpaši labi garšos uz sēklu maizītes, kas papildinātas ar oliņu un svaigiem redīsu vai citiem pavasarīgiem dīgstiem.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Bekonu apcep uz pannas līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Ja ir vēlme, arī maizītes var apcept, tad tās ilgāk uzglabāsies gardas un kraukšķīgas.
Uz maizītēm uzsmērē majonēzi, liek bekonu, sagrieztu olu, pa virsu marinētas bietes un dīgstus.
Ja maizītes paredzētas līdzņemšanai, tad pa virsu liek otru maizīti.