Visspilgtāk alus un siers latviešiem saistās ar Jāņiem, taču abus šos produktus var labi integrēt maltītēs visas vasaras garumā – ko labi iesākam svētkos, to paņemam līdzi arī turpmākajiem vasaras mēnešiem, izbaudot sauli, siltumu un iespēju ēdienu baudīt svaigā gaisā. Kā izrādās, alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet arī lieliska piedeva ēdieniem, piešķirot interesantas garšas nianses gaļai un citiem ēdieniem. Tieši tādēļ ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone - Virbule piedāvā četras oriģinālas receptes, kurās izmantots arī alus: alus mīklā panēts siers, alus čili, alū sautēti vistas šķiņķi un neizpaliek arī saldais ēdiens – alus braunijs ar alus karameli.
Alus mīklā panēts siers
Sastāvdaļas:
400 g vai 1 ritulis kūpināta siera
1 ola
1 glāze alus
1 glāze miltu
šķipsniņa ķiploku pulvera
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.
2. Sieru sagriež aptuveni 8 mm biezās šķēlēs un panē tikko sagatavotajā mīklā.
3. Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.
4. Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu laima sulas.