Uztura speciālisti tītara gaļu iesaka kā ideālu produktu sabalansētai un veselīgai ēdienkartei. Tītara gaļai ir ļoti zems tauku saturs, augsts olbaltumvielu un vitamīnu saturs. Arī šefpavāri tītara gaļu atzīst par vienu no labākajām un tīrākajām. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka garšīgu, vienkāršu un nedārgu tītara gaļas recepti ģimenei – tītara gaļas ragū ar kuskusu, ceptu sviesta ķirbi un rozmarīna mērci.
Ātri pagatavojams, garšīgs un sātīgs, kā arī ģimenes budžetam draudzīgs – tāds ir šefpavāra Arta Upnera no “H2O Banketi” piedāvātais liellopa maltās gaļas cepetis ar kūpinātu cūkgaļu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigu kāpostu salātiem.
Kopējās produktu izmaksas ēdienreizei 4 personām – ap 10 eiro, pagatavošanas laiks – līdz 1 stundai.
Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu, turklāt tas nenozīmē dārgi. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā sātīga veģetārā sautējuma recepti, kas sildīs ziemas drēgnumā un vienlaikus būs ļoti ekonomisks.
"Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles," spriež Rimi Bērniem bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes - no mandeļu, ķirbju, kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!
Augu izcelsmes pārtikas produktu iekļaušana ikdienas uzturā var ne tikai būtiski samazināt ietekmi uz vidi, bet arī ir laba un veselīga alternatīva, kā dažādot ikdienas uzturu, norāda uztura speciāliste Lizete Puga. Izmēģiniet veikala "Ikea"virtuves vadītāja Jeļenas Siņicinas dārzeņu karija vegānisko recepti.
Vegāniskajā janvārī jeb Veganuary katru gadu cilvēki tiek mudināti savā ikdienas uzturā iekļaut vairāk augu valsts produktus. Veikala "Ikea" virtuves vadītāja Jeļena Siņicina iesaka izmēģināt vegāniskos tako.
Uz atklātas uguns izcepts gaļas gabals, iespējams, ir bijis viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoja mūsu tālie priekšteči, un lai gan kopš tā laika ir pagājuši gadu tūkstoši un izdomāti simtiem dažādu gaļas pagatavošanas veidu, sulīgs steiks uz grila joprojām plaši iecienīts gardēžu vidū, vēsta kanāls “National Geographic”.
Paejot svētkiem lielai daļai cilvēku nākas "pievilkt jostas" un dzīvot nedaudz taupīgāk, jo svētkos nauda kusa tikpat ātri, kā sniegs aiz loga. Lai dienas līdz algas dienai būtu vieglākas, iesakām vienu pavisam gardu un ļoti lētu kartupeļu pagatavošanas recepti!
Jau rīt aizvadīsm veco, bet sagaidīsim jauno gadu ar gardiem ēdieniem un dzirkstošiem dzērieniem. Padariet svētku vakaru vēl īpašāku un pagatavojiet atspirdzinošu šampanieša punšu.
Ja jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās, tad smelieties iedvesmu no “Putnu fabrika Ķekava” pārtikas ekspertu iemīļotajām receptēm. Gardi, ātri un pavisam vienkārši!
Gvakamoles mērce, kuras izcelsme meklējama Meksikā, ir labi zināms meksikāņu gardums visā pasaulē. Tās pielietojumus ir plašs, bet visbiežāk to ēd ar čipsiem vai maizi. Ar ideju gardas gvakamoles pagatavošanā dalās Barbora.lv.
Gardu, siltu un apetelīgu saldumu pagatavošana ne vienmēr var būt ļoti sarežģīta. Lai arī var šķist, ka, piemēram, cepumus ir daudz vieglāk iegādāties veikalā, tā nemaz nav. Izmēģiniet šo 60 sekunžu recepti.
Mūsdienu steidzīgā dzīves ritma dēļ un laika taupīšanas nolūkos izlaistas pusdienas nav retums. Noslogoto profesiju pārstāvji mēdz atrunāties, ka lielā darba apjoma dēļ pusdienu ieturēšanai vienkārši nav laika. Tomēr pilnvērtīga pusdienu maltīte palīdz optimizēt intelektuālās spējas atlikušās darba dienas laikā, kā arī regulēt enerģiju un cukura līmeni asinīs.
Kraukšķīga karameles garoziņa, maigs vaniļas krēms – iebaudi karotīti un vienā mirklī nokļūsti Francijā… Pagatavot šo kārumu mājās, izrādās, nemaz nav sarežģīti!
Izmēģini pagatavot ceptus ēdamos kastaņus, ja gadījies tos ieraudzīt veikalā.Tuvojoties ziemas sezonai, tie vairs nav liels retums. Un atceries, ka mūsu parkos visbiežāk sastopamie zirgkastaņas augļi nav ēdami!