Maciņam draudzīga recepte: liellopa maltās gaļas cepetis

© Publicitātes foto

Ātri pagatavojams, garšīgs un sātīgs, kā arī ģimenes budžetam draudzīgs – tāds ir šefpavāra Arta Upnera no “H2O Banketi” piedāvātais liellopa maltās gaļas cepetis ar kūpinātu cūkgaļu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigu kāpostu salātiem. Kopējās produktu izmaksas ēdienreizei 4 personām – ap 10 eiro, pagatavošanas laiks – līdz 1 stundai.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • malta liellopu gaļa 450 g;
  • kūpināta cūkgaļas krūtiņa 200 g;
  • olas 2 gab;
  • sīpoli 100 g;
  • ķiploki 50 g;
  • rīvmaize 100 g;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • eļļa 150 g;
  • kartupeļi 600 g;
  • dilles 5 g;
  • svaigi kāposti 400 g;
  • citronu sula 1 tējkarote.

Pagatavošana:

Maltajai liellopa gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, smalki sagrieztu kūpinātu gaļu, olas, rīvmaizi un garšvielas - sāli un piparus. Lai gaļa būtu sulīgāka, masā ierīvē svaigu kartupeli.

Maisījumu kārtīgi samīca. Ar rokām izveido garenu kukulīti un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45-50 minūtes.

Kamēr gaļa gatavojas, nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, nedaudz eļļas, ķiplokus, un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.

Tālāk gatavo kāpostu salātus: sagriež dažādu krāsu kāpostus, sakapā zaļumus, pievieno citrona sulu, eļļu, sāli, cukuru, visu kārtīgi (ar rokām) saspaida un samaisa.

Pasniegšana: gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un kārto uz šķīvja, skaisti pievieno kartupeļu piedevas un kāpostu salātus. Pēc vēlēšanās var pievienot bārbekjū mērci.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais