Ātri pagatavojams, garšīgs un sātīgs, kā arī ģimenes budžetam draudzīgs – tāds ir šefpavāra Arta Upnera no “H2O Banketi” piedāvātais liellopa maltās gaļas cepetis ar kūpinātu cūkgaļu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigu kāpostu salātiem. Kopējās produktu izmaksas ēdienreizei 4 personām – ap 10 eiro, pagatavošanas laiks – līdz 1 stundai.
Maltajai liellopa gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, smalki sagrieztu kūpinātu gaļu, olas, rīvmaizi un garšvielas - sāli un piparus. Lai gaļa būtu sulīgāka, masā ierīvē svaigu kartupeli.
Maisījumu kārtīgi samīca. Ar rokām izveido garenu kukulīti un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45-50 minūtes.
Kamēr gaļa gatavojas, nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, nedaudz eļļas, ķiplokus, un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos.
Tālāk gatavo kāpostu salātus: sagriež dažādu krāsu kāpostus, sakapā zaļumus, pievieno citrona sulu, eļļu, sāli, cukuru, visu kārtīgi (ar rokām) saspaida un samaisa.
Pasniegšana: gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un kārto uz šķīvja, skaisti pievieno kartupeļu piedevas un kāpostu salātus. Pēc vēlēšanās var pievienot bārbekjū mērci.