RECEPTE: pagatavo no pāri palikušajām Lieldienu olām gardu uzkodu "mērcīti"

© Ekrānuzņēmums no Delish

Ja jums pēc Lieldienām paliek pāri lērums nokrāsotu olu un tās vairs diemžēl nav kur likt, tad mums ir ideja, kā tās pārvērst gardā "mērcē"! Šo mērci var izmantot dažādu uzkodu baudīšanai.

Vajadzēs:

  • 12 olas;
  • 85 g majonēzi;
  • 2 ēdamk. dižonas sinepes;
  • 2 tējk. asās mērces;
  • sāli;
  • maltus melnos piparus;
  • 170 g krējuma;
  • lokus (dekorēšanai);
  • kūpinātas paprikas pulveri (dekorēšanai).

Pagatavošana:

1. Notīriet olas un lieciet tās virtuves kombainā.

2. Pievienojiet olām klāt majonēzi, sinepes, aso mērci. Ieslēdziet virtuves kombainu un sasmalciniet olas.

3. Kad olas ir sasmalcinātas, pievienojiet tām klāt sāli un piparus pēc garšas, kā arī krējumu. Atkal ieslēdziet virtuves kombainu. Sajauciet visu kopā, jums nepieciešams iegūt viendabīgu masu.

4. "Mērcīte" ir gatava! To varat izdekorēt ar lociņiem un kūpinātas paprikas pulveri.

Šī ir izcila "mērcīte" dažādu uzkodu baudīšanai. Tajā varat iemērkt jebko, piemēram, selerijas kātus, burkānus, pitas maizi u.c.

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.