Sātīgās karstmaizes recepte gardām brīvdienu brokastīm

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ieprieciniet brīvdienu rītā savas un mīļoto cilvēku garšu kārpiņas, pagatavojiet sātīgas karstmaizes.

Vajadzēs:

  • divus "ciabatta" maizes kukulīšus;
  • olas;
  • pienu;
  • šķiņķa šķēlītes;
  • siera šķēlītes;
  • bekonu;
  • tomātu šķēlītes;
  • eļļu vai izkausētu sviestu;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Sākumā pagatavojiet olu kulteni no olām un piena.

2. Pēc tam mazos gabaliņos sagrieziet bekonu un apcepiet to uz pannas.

3. Ņemiet cepešpannu un uzklājiet uz tās cepamo papīru. Pārgrieziet abus "ciabatta" maizes kukulīšus uz pusēm.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Uz divām "ciabatta" maizes daļām uzlieciet olu kulteni (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Pa virsu olu kultenim lieciet šķiņķa šķēlītes un sieru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pēc tam virsū sieram uzberiet bekona gabaliņus un tiem pa virsu uzlieciet tomātu šķēlītes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Tagad atliek vien to maizes daļu, kurai virsū nav sastāvdaļu, uzlikt pa virsu otrai, lai izveidotu milzu sendviču (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Ar konditorejas otiņu noklājiet maizi ar eļļu vai izkausētu sviestu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Pa virsu uzberiet iecienītās garšvielas.

10. Lieciet maizes cepeškrāsnī. Cepiet tik ilgi līdz siers izkusis.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais