Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka gardu un viegli pagatavojamu ēdienu – cūkgaļas krūtiņas cepeti ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.
Cūkgaļas krūtiņu ierīvē ar sāli un pipariem, ierīvē arī ķiploku, liek cepešpannā, ielej pavisam nedaudz ūdens un pievieno lauru lapas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 1,5 h.
Kartupeļu klimpas sālsūdenī vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Klimpas izņem no sālsūdens un uz pannas nedaudz apcep.
Mērcei sagriež šampinjonus šķēlītēs, uz pannas uzlej nedaudz eļļas, un tajā šampinjonus viegli apcep. Pievieno no cūkgaļas cepeša iztecējušo “sulu” un saldo krējumu. Visu kārtīgi uzvāra, noslēgumā nedaudz iebiezina, pievienojot kartupeļu cieti.
Salātiem burkānus sagriež nelielās strēmelēs vai sarīvē, pievieno sāli, maltus piparus, eļļu, citrona sulu, cukuru un visu samaisa.
Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: cūkgaļas krūtiņu sagriež biezās šķēlēs un servē uz šķīvja ar kartupeļu klimpām, ko pārlej ar šampinjonu mērci.
Bauda kopā ar atsvaidzinošajiem burkānu salātiem. Labu apetīti!