Izmēģini! Mintajas zivs plācenīši ar dārzeņiem

© Publicitātes foto

Zivis un jūras produkti ir ļoti vērtīga ikdienas maltītes sastāvdaļa, ko diemžēl Latvijā uzturā izmantojam pārāk maz. Nevajag lasi, nevajag foreli – izmantojot cenā pieejamākas zivis un izdomas bagātas receptes, rezultāts būs gan gards, gan izdevīgs! Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti mintajas zivs plācenīšiem ar apceptiem dārzeņiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 personām:

  • saldēta mintaja fileja 500 g;
  • olas 3 gab;
  • kartupeļu ciete 20 g;
  • citronu sula 10 g;
  • garšvielas;
  • eļļa 70 g;
  • dilles 20 g;
  • batātes kartupelis 230 g;
  • burkāni 300 g;
  • paprika 300 g;
  • cukīni 250 g.

Pagatavošana:

Istabas temperatūrā atkausējiet mintajas fileju.

Zivi sagrieziet strēmelēs un lieciet bļodā. Klāt pierīvējiet burkānus, cukīni un smalcinātas dilles.

Masā iesitiet olas, pievienojiet kartupeļu cieti, garšvielas, piespiediet citrona sulu. Visu uzmanīgi samaisiet.

No sagatavotās masas veidojiet vienāda izmēra plācenīšus.

Plācenīšus kārtojiet sakarsētā un ieeļļotā pannā, cepiet no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni.

Piedevām batātes, cukīni un papriku sagrieziet vidēja izmēra vienādos gabalos, pārlejiet ar eļļu, pievienojiet sāli un piparus, visu labi apmaisiet un apcepiet labi uzkarsētā pannā.

Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: zivs plācenīšus izkārtojiet uz šķīvja, pasniedziet kopā ar garšvielās un dillēs apceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās pārlejiet ar zaļumu pesto.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais