Zivis un jūras produkti ir ļoti vērtīga ikdienas maltītes sastāvdaļa, ko diemžēl Latvijā uzturā izmantojam pārāk maz. Nevajag lasi, nevajag foreli – izmantojot cenā pieejamākas zivis un izdomas bagātas receptes, rezultāts būs gan gards, gan izdevīgs! Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti mintajas zivs plācenīšiem ar apceptiem dārzeņiem.
Istabas temperatūrā atkausējiet mintajas fileju.
Zivi sagrieziet strēmelēs un lieciet bļodā. Klāt pierīvējiet burkānus, cukīni un smalcinātas dilles.
Masā iesitiet olas, pievienojiet kartupeļu cieti, garšvielas, piespiediet citrona sulu. Visu uzmanīgi samaisiet.
No sagatavotās masas veidojiet vienāda izmēra plācenīšus.
Plācenīšus kārtojiet sakarsētā un ieeļļotā pannā, cepiet no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini brūni.
Piedevām batātes, cukīni un papriku sagrieziet vidēja izmēra vienādos gabalos, pārlejiet ar eļļu, pievienojiet sāli un piparus, visu labi apmaisiet un apcepiet labi uzkarsētā pannā.
Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: zivs plācenīšus izkārtojiet uz šķīvja, pasniedziet kopā ar garšvielās un dillēs apceptiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās pārlejiet ar zaļumu pesto.