Būs gardi! Tītara gaļas ragū ar kuskusu

© Publicitātes foto

Uztura speciālisti tītara gaļu iesaka kā ideālu produktu sabalansētai un veselīgai ēdienkartei. Tītara gaļai ir ļoti zems tauku saturs, augsts olbaltumvielu un vitamīnu saturs. Arī šefpavāri tītara gaļu atzīst par vienu no labākajām un tīrākajām. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka garšīgu, vienkāršu un nedārgu tītara gaļas recepti ģimenei – tītara gaļas ragū ar kuskusu, ceptu sviesta ķirbi un rozmarīna mērci.

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 personām:

  • tītara šķiņķis 800 g;
  • sīpoli 100 g;
  • ķiploks 30 g;
  • paprika 130 g;
  • tomātu biezenis 200 g;
  • burkāni 200 g;
  • eļļa 100 g;
  • kuskuss 300 g;
  • ķiploki 20 g;
  • garšvielas (pēc izvēles);
  • sviesta ķirbis 500 g.

Pagatavošana:

Ragū pagatavošanai tītara šķiņķi apcep kārtīgi uzkarsētā pannā, kur ieliets nedaudz eļļas, pievieno ķiplokus, sīpolus, burkānus un papriku.

Pievieno tomātu biezeni, cukuru, sāli, piparus, un kārtīgi sautē.

Piedevām ķirbi sagriež lielos gabalos, izņem mīkstumu un sēklas.

Ķirbja gabalus ierīvē ar nedaudz eļļas, apber ar šķipsniņu sāls un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes. Neaizmirstiet uz pannas uzlikt cepampapīru!

Kuskusa pagatavošanai katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno tējkaroti eļļas un sāli. Sausu kuskusu ieber bļodā, pārlej ar uzvārīto ūdeni (šķidrumam jābūt 2 cm virs kuskusa). Uzliek vāku un atstāj uzbriešanai.

Pasniegšana: uz šķīvja kārto tītara ragū, blakus kuskusu un sviesta ķirbi, dekorē ar zaļumiem. Labu apetīti!

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais