Kraukšķīgie gurķu salāti ar sezama sēklām

© unsplash.com

"Rimi eksperte", sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka gardi pavasarīgo salātu recepti.

Nepieciešams:

  • 2 garie gurķi;
  • loki - mazā buntīte;
  • nedaudz kinzas;
  • nedaudz sezama sēklu;
  • 2-3 piparmētras lapiņas;
  • 1 laims;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 tējk. kļavu sīrupa;
  • 2 ēd. k. sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu.

Mērcei:

  • 1 tējk. sojas mērces;
  • nedaudz ābolu etiķa;
  • 2 tējk. tahīni pasta;
  • 1 ēd. k. olīveļļas;
  • pipari - pēc garšas.

Pagatavošana

Izspied sulu (aptuveni 2-3 ēd. k.) no laima, ķiploku nomizo un sakapā. Gurķus nomizo, sagriez lielos gabalos, ieliec maisiņā vai traukā ar vāku, pievieno sojas mērci, ķiplokus, kļavu sīrupu. Sakrati trauku ar sastāvdaļām (iepriekš aiztaisot vāku) un atstāj uz 1-2 stundām, pēc tam lieko šķidrumu izlej. Sakapā lokus, kinzu un piparmētru.

Pagatavo mērci: traukā samaisi tahīni pastu ar olīveļļu, etiķi un sojas mērci, pievieno nedaudz ūdens, piparu un samaisi. Pievienot mērci gurķiem, pārber sakapātus zaļumus un sezama sēklas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais