"Rimi eksperte", sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka gardi pavasarīgo salātu recepti.
Mērcei:
Izspied sulu (aptuveni 2-3 ēd. k.) no laima, ķiploku nomizo un sakapā. Gurķus nomizo, sagriez lielos gabalos, ieliec maisiņā vai traukā ar vāku, pievieno sojas mērci, ķiplokus, kļavu sīrupu. Sakrati trauku ar sastāvdaļām (iepriekš aiztaisot vāku) un atstāj uz 1-2 stundām, pēc tam lieko šķidrumu izlej. Sakapā lokus, kinzu un piparmētru.
Pagatavo mērci: traukā samaisi tahīni pastu ar olīveļļu, etiķi un sojas mērci, pievieno nedaudz ūdens, piparu un samaisi. Pievienot mērci gurķiem, pārber sakapātus zaļumus un sezama sēklas.