Vakariņas 20 minūtēs: gardie tako

© Publicitātes foto

Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri  – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Pasniedzot tako, katrs saliks vēlamo kombināciju pēc savām vēlmēm - asu tako ar gaļu, sieru vai izveidos veselīgu veģetāru tako ar pupiņām, dārzeņiem, gvakamoli.

Lai vakariņas taptu ātrāk, droši palūdziet pārējiem vakariņotājiem vai mīļotajam, mīļotajai, kam tās veltāt, palīdzēt. Visticamāk, jebkurš nāks ar prieku palīgā!

Mazs noslēpums - kopīgi gatavojot, otru cilvēku var arī labāk iepazīt!

Iespējams, šādā veidā arī mazināsies mulsuma brīdis pirms vakariņām, ja vēl neesat tik labi pazīstami. Ciemiņam labāk uzticēt paveikt vieglāko, piemēram, sagriezt dārzeņus - tā viņš noteikti jutīsies noderīgs, bet arī nebūs sajūta, ka strādāts par daudz.

Tako vakars kā kopīgi svētki ar mīļoto, vakariņas padarīs interesantākas un jautrākas, turklāt mūsu pieredze liecina, ka, vadoties pēc receptes, tako pagatavošana padodas pat iesācējiem virtuvē! Piemēram, atkarībā no izvēlētās receptes, iespējams kombinēt dažādas gardas piedevas, sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriezt dārzeņus, salikt visus pārējos produktus bļodiņās. Recepti var viegli izveidot arī tieši pirms vakariņām, atkarībā no tā, kas pieejams. Ja kārojas siltas tortiljas, tās viegli jāapcep sausā pannā vai jāuzsilda uz plāts cepeškrāsnī.

Publicitātes foto

Tako maltītes TOP produkti:

  • Mazās tortiljas;
  • Tako groziņi;
  • Salsa;
  • Cepta maltā liellopu gaļa;
  • Strēmelītēs sagrieztas salātlapas;
  • Konservētas melnās pupiņas;
  • Konservēta kukurūza;
  • Asā paprika (svaiga vai marinēta);
  • Gvakamole (sasmalcināts avokado + tomāta kubiņi + koriandrs + laima sula + sāls un pipari);
  • Marinēti redīsi (vai citi marinēti dārzeņi, piem., gurķīši, sīpoli);
  • Rīvēts siers;
  • Grieķu jogurts;
  • Dip mērce ar siera garšu;
  • Čili mērce;
  • Laims;
  • Koriandrs (svaigs).

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais