RECEPTE: Sātīgs veģetārais sautējums

© Publicitātes foto

Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu, turklāt tas nenozīmē dārgi. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā sātīga veģetārā sautējuma recepti, kas sildīs ziemas drēgnumā un vienlaikus būs ļoti ekonomisks.

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 personām:

  • burkāni 330 g;
  • sīpoli 100 g;
  • seleriju saknes 150 g;
  • pupiņas (brūnas, konservētas) 1 bundžiņa;
  • lēcas 1 bundžiņa;
  • pupiņas (baltas, mērcējamas) 200 g;
  • tomātu biezenis 500 g;
  • kartupeļi 200 g;
  • cukīni 180 g;
  • spināti 1 iepakojums;
  • eļļa 70 g;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

Baltās pupiņas izmērcē aukstā ūdenī 5 stundas, pēc tam vāra mīkstas.

Saknes un dārzeņus sagriež palielos kubiņos.

Katliņā ielej nedaudz eļļas, to uzkarsē, pievieno tomātu biezeni un garšvielas (cukuru, sāli, piparus, kaltētus zaļumus, paprikas pulveri), mazliet pasautē.

Visbeidzot pievieno izvārītās pupiņas, lēcas (šķidrumu nolej un lēcas noskalo aukstā tekošā ūdenī, pirms pievienošanas notecina) un svaigus spinātus.

Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: sautējumu servē bļodiņā, un tas ir gatavs baudīšanai. Labu apetīti!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais