RECEPTE: tortiljas čipsi jeb kraukšķi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai pagatavotu savus tortiljas čipšus jeb kraukšķus būs nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas.

Vajadzēs:

  • tortiljas plāksnes;
  • garšvielas pēc ieskatiem;
  • olīveļļu.

Pagatavošana:

1. Ņemiet tortiljas plāksnes un sakārtojiet tās citu virs citas.

2. Pēc tam ar nazi visas tortiljas plāksnes vielaikus sagrieziet astoņās daļās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Tortiljas trīsstūrīšus apsmērējiet ar eļļu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pa virsu uzberiet sevis izvēlētās garšvielas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Iepriekšējo soli atkārtojiet ar visiem tortiljas trīsstūrīšiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pēcāk trīsstūrīšus izkārtojiet uz cepešpannas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Lieciet tortiljas cepties cepeškrāsnī.

8. Kad trīsstūrīši kļuvuši zeltaini brūni, tie ir gatavi!

Ēdiet tos kopā, piemēram, ar gvakamoli! Lai labi garšo!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Gvakamoles recepte atradīsiet šeit!

Virtuvē

Pavasaris ienāk virtuvē ar krāšņiem aromātiem un sezonas pirmo skābeni saldeno varoni – rabarberu. Šis ne pārāk glaunais dārza stūru iemītnieks slēpj sevī pārsteidzoši svaigu un izteiksmīgu garšu, kas ideāli sader ar saldo mīklu un kraukšķīgu drumstalu kārtu. Ja meklē ko vieglu, ātru un sildošu dvēselei - šī rabarberu drumstalkūka būs tieši laikā! Ar recepti dalās “My Recepes”.

Svarīgākais