Divas receptes pavasara ēdienkartei

© unsplash.com

Uztura speciāliste Liene Sondore dalās ar divām gardām un veselīgām receptēm, kuras izmēģināt šajā pavasarī!

unsplash.com

Kefīra kokteilis ar kamas miltiem un kale kāpostiem

Divas glāzes kefīra, paniņu vai bērzu sulas sablendē ar 2 ēdamkarotēm pilngraudu kamas miltiem, 1 ēdamkaroti maltu linsēklu, lapu kāpostiem (kale), 1 avokado, 1 mazu gurķi, sauju spinātu un svaigi spiestu citronu sulu. Uztura speciāliste iesaka, ka pēc izvēles var vēl pievienot mājās esošās piedevas - saldētas ogas, dateles, banānu vai ko citu.

unsplash.com

Cepeškrāsnī ceptas reņģes ar bietēm

Cepeškrāsnī ceptām reņģēm ar bietēm būs nepieciešamas 0,5 kg iztīrītu reņģu (var izvēlēties arī salakas), sāls, citronpipari, timiāns, sīpols, ķiploki, Extra Virgin olīveļļa, 1 citrons, 2 bietes un rukola.

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200°C. Pannā ieklāj cepamo papīru.

2. Iztīrītas reņģes apsāla, uzkaisa citronpiparus, timiānu un liek pannā. Reņģes apslaka ar citrona sulu un olīveļļu. Pievieno smalki sagrieztus sīpolu gredzenus, uz pusēm sagrieztas ķiploku daiviņas un apslaka ar olīveļļu.

3. Otrā pannā kārto plānās šķēlītēs sagrieztas nevārītas bietes un apslaka ar olīveļļu un citrona sulu. Bietes cep aptuveni 25 minūtes.

4. Bļodā liek rukolu, pievieno nedaudz sāls, citronpiparus, eļļu, ceptās reņģes un biešu šķēlītes.

Svarīgākais