Vai zinājāt, ka ķirbu sēklas ir ļoti veselīgas un tās nepieciešams iekļaut pavasara ēdienkartē? Pagatavojiet šos gardos salātus, izmantojot ķirbju sēklas!
Ķirbju sēklas satur cinku, dzelzi, magniju, fosforu un mangānu. Pietiek vien apēst 25 gramus nolobītu sēklu, lai uzņemtu diennaktī rekomendējamo cinka devu. Ķirbju sēklās ir daudz olbaltumvielu, aptuveni 25 grami uz 100 gramiem. Ķirbju sēklas satur arī taukos šķīstošus vitamīnus - A, K un E. Turklāt ķirbju sēklām ir nedaudz zemāka uzturvērtība - uz 100 gramiem ir 540 kalorijas,” stāsta Rimi eksperte.
Vārītas bietes sagriez ripiņās, ābolu nomazgā un sagriez strēmelēs. Nolej ūdeni no turku zirņiem, pievieno bietēm un āboliem. Pievieno kazas sieru. Visam pa virsu uzber ķirbju sēklas, pārkaisi ar pipariem, uzpilini olīveļļu.