RECEPTE: Sildoša vēso vakaru zupa

© Publicitātes foto

Ķirbju biezzupām katram pavāram ir sava recepte un savi knifi, kā zupu piepildīt ar garšu un sātīgumu. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti viegli pagatavojamai un gardai ķirbju, burkānu, ingvera krēmzupai ar ķirbju sēklām.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • burkāni 800 gSīpoli 50 g
  • ķiploki 20 g
  • ingvera sakne 20 gKartupeļi 200 g
  • sviesta ķirbis 600 g
  • eļļa 50 g
  • saldais krējums 200 g
  • ķirbju sēklas 1 iepakojums
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

Saknes un dārzeņus nomizo un sagriež vidēji lielos gabalos. Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties saknes un dārzeņus līdz mīkstai konsistencei, tad pielej 1,3 litrus ūdens, pievieno sāli, cukuru un vāra.

Noslēgumā pievieno saldo krējumu un nedaudz vēl pavāra. Visbeidzot visu katliņa saturu sablenderē vienmērīgā konsistencē.

Visbeidzot svarīgākais - pasniegšana: biezzupu lej bļodiņās vai šķīvjos un dekorē ar ķirbju sēklām. Garšo vēl labāk ar tumšo sēklu maizīti. Lai labi garšo!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais