Recepte

24.jun
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
1.jun
Beigeļu pagatavošana vienmēr ir šķitusi īsts apgrūtinājums — rauga mīkla, vārīšana utt., bet izrādās, ka ir vienkāršāks veids, kā pagatavot beigeļus. Tik vienkārši, ka patiesībā nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas.
30.mai
Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.
19.mai
Ir daudz gardu makaronu recepšu, taču slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers padalījās ar vienu ēdienu, kas pārsteigs daudzus - tā ir pasta ar citroniem, raksta izdevums “Mirror”.
10.mai
Kad būsiet izmēģinājis šo triku, jūs vairs nekad nepagatavosiet smūtiju tā, kā iepriekš, raksta “Real Simple” kopā ar žurnālisti Arielu Kleinu.
3.mai
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daudzās mājās ģimenes un draugu lokā sagaida ar bagātīgi klātiem galdiem. Gatavojoties 4. maija svinībām, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un žurnālisti, grāmatu autori Gundegu Rozi sagatavojusi īpašu kūkas recepti – tajā apvienoti latviski produkti, ar kuriem lepojamies jau gadu desmitiem.
30.mar
Izmēģini jaunas garšas! Kanāls “National Geographic” dalās ar sešām tradicionālām receptēm no Senegālas, Lielbritānijas, Kalimantānas, Korejas, Itālijas un Vācijas!
4.feb
Neviennozīmīgi vērtētajā zāļu cenu reformā ir veikts tikai pirmais solis, un pašlaik būtiskākais ir izvērtēt reformas ieviešanas praktisko gaitu, intervijā LETA atzīst Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes prodekāne, Sabiedrības veselības institūta direktora vietniece un bijusī Zāļu cenu valsts aģentūras direktore Daiga Behmane. Viņa uzsver, ka viens no būtiskākajiem izaicinājumiem farmācijas nozarē ir veicināt konkurenci, kas panākams gan ar regulējumu, gan zāļu kompensācijas sistēmas paplašināšanu.
29.dec 2024
Palutini sevi brīvdienu rītā ar gardu un sātīgu karstmaizi.
17.dec 2024
Kad man pirmo reizi izstāstīja par piena zupu ar reņģēm, es, līdzīgi kā daudzi citi, šausmās nodrebinājos. Nevarēju iedomāties, ka kāds kaut ko tādu ēd. Katrā gadījumā, es jau nu noteikti nē.
10.dec 2024
Kā ik katru gadu, arī šogad "Google” publicējusi ziņojumu “Year in Search” , kurā apkopti 2024. gada populārākajiem meklējumi visā pasaulē un katrā valstī atsevišķi pa dažādām nozarēm.
1.dec 2024
Šī ir sātīgas un gardas zupas recepte ar kuru mieloties vēsajos ziemas vakaros. Zupu pasniedziet kopā ar kraukšķīgu ciabattu un parmezāna sieru. 
28.nov 2024
Šie salāti mūsmājās ienāca, pateicoties draudzenei Ieviņai. Tie ir garšīgi un sātīgi, bet gana liesi, lai apēstais nepārvērstos apaļumos
27.nov 2024
Šos salātus varat baudīt, kā no rīta brokastīs, tā arī kā vieglu desertu vai piedevu lielākai maltītei. Šie būs ļoti svaigi un gardi salāti, jo sastāvēs vien no svaigām sastāvdaļām!
25.nov 2024
Domājot par brokastu ēdieniem, daudziem pirmais, kas nāk prātā, ir sviestmaizes, brokastu pārslas, putras vai olas. Ja jums ir apnikuši ierastie brokastu ēdieni, iesakām izmēģināt jaunu recepti - grieķu jogurtu ar piedevām!
24.nov 2024
Ziema ir zupu sezona. Iesakām pagatavot vienkāršu, bet gardu puravu un kartupeļu krēmzupu!
22.nov 2024
Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!
18.nov 2024
Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!
14.nov 2024
Par godu valsts svētkiem pagatavo atbilstošus makarūnus karoga krāsā. Tie būs ne tikai gardi, bet arī ļoti skaisti. Iepriecini sevi un savus mīļos!
13.nov 2024
Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!