Ir deserti, kas vienkārši uzrunā sirdi - šis aveņu un krēmsiera pīrāgs ir tieši tāds – maigs, krēmīgs un ar vieglu skābumu, kas līdzsvaro saldumu. Smilšu mīklas pamatne dod kraukšķi, avenēs slēpjas aizgājušās vasaras svaigums un garša, bet krēmsiers piešķir gaisīgu, viegli sāļganu noti. Ideāls arī svētku galda cienastam! Ar recepti dalās “BBC Food”.
Rudens virtuvē ienāk ar siltumu, krāsām un dārzeņu bagātību - tieši šis ir laiks, kad cepeškrāsns kļūst par labāko sabiedroto – un sāļie pīrāgi ir viens no ēdieniem, kas ļauj izmantot to, kas pieejams sezonā. Tie ir sātīgi, aromātiski un lieliski piemēroti gan ģimenes vakariņām, gan brīvdienu maltītēm, iesaka “thekitchn.com”.
Šoruden izmēģini pagatavot nedaudz citādu, oriģinālu ābolu pīrāga recepti, kas atšķiras no klasiskās un būs pārsteigums gan garšas, gan izskata ziņā. Riekstu drupačas un piparmētru svaigums piešķir šai receptei neparastu garšu, aromātu un pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Ar recepti dalās “BBC Food”.
Pavasaris ienāk virtuvē ar krāšņiem aromātiem un sezonas pirmo skābeni saldeno varoni – rabarberu. Šis ne pārāk glaunais dārza stūru iemītnieks slēpj sevī pārsteidzoši svaigu un izteiksmīgu garšu, kas ideāli sader ar saldo mīklu un kraukšķīgu drumstalu kārtu. Ja meklē ko vieglu, ātru un sildošu dvēselei - šī rabarberu drumstalkūka būs tieši laikā! Ar recepti dalās “My Recepes”.
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis pīrāgs ir īstu latviešu un skandināvu gaumē. Turklāt droši šprotes var likt vairāk, jo bez šprotēm šis pīrāgs zaudē visu burvību.
Kivi, kas ir bagāti ar serotonīnu, var palīdzēt ātrāk aizmigt un ilgāk gulēt. Viens no skaistākajiem un gardākajiem augļiem, kivi ir gan bērnu, gan pieaugušo iecienīti.
Rudenim piemīt košas krāsas un bagātīga garšu buķete. Īpaši mūsu platuma grādos, kur daudzviet tiek novākta raža. Un, lai arī latvietis ir īstens kartupeļu ēdājs, neizpaliek arī lielākā oga pasaulē – ķirbis, kas parasti izaug un nogatavojas kaut kur dārza stūrī, ne īpaši kopts, ne lutināts.
«Nav tā, ka Pīrāgas cep tikai pīrāgus. Patiesībā pēdējos gadus ievēroju diezgan stingru diētu – es atturos no pīrāgiem un kūkām. Kūku atļaujos tikai savā dzimšanas dienā,» saka džeza dziedātāja Diāna Pīrāgs. Ilgāku laiku pavadījusi Palermo Sicīlijā, viņa to sauc par īstu brīnumzemi un, tās virtuves iedvesmota, dalās ar savām iecienītākajām receptēm un to knifiņiem.
Esi nosolījies, ka turpmāk ieturēsi slaido līniju, rūpējoties par veselību un sava ķermeņa izskatu? Šī stringrā apņemšanās ies secen, tiklīdz iedomāsies par to, cik gardi varētu garšot picas pīrādziņi! Palutini sevi, pagatavojot tos pēc ēdienu blogeres Zanes Ozoliņas receptes. Sporta zālē pasvīst pagūsti pēc tam.
Tev patīk našķoties un palutināt sevi ar dažādiem kārumiem? Taču no augļu klāsta priekšroku dod āboliem un tie visvairāk tev iet pie sirds? Tad netērē lieki laiku un pagatavo sev, savai ģimenei un draugiem debešķīgu ābolu pīrāgu. Garantējam, ka roka tā vien stiepsies pēc vēl viena gabaliņa.
Ziemassvētki tuvojas straujiem soļiem. Tev nav ideju, ko celt uz mielasta galda? Ja visu svētku dienu nevēlies pavadīt, šiverējoties pa virtuvi, sāc par ēdieniem domāt laicīgi. Piedāvājam ābolu pīrāgu recepti, kas būs gan neticami garda, gan ātri pagatavojama.
Tev patīk gatavot, ekperimentējot, taču trūkst ideju, ko vēl gardu varētu celt Ziemassvētku galdā? Tad ieskaties te un izmēģini recepti, kas tev palīdzēs tikt pie debešķīgi garšīgiem virtulīšiem, kurus tava ģimene un svētku viesi noteikti paslavēs.
Ar cerīgu skatu nākotnē gaidām nākamo gadu un, ko tas atnesīs, taču vēlamies stabilitāti visās dzīves sfērās. Kad svētki jau būs pierimuši, ar straujiem soļiem iesoļosim nākamajā gadā, kas iezīmēsies Cūkas zīmē. Ja vēlies savu virtuvi piepildīt ar radošu gaisotni, vilinošām ēdiena smaržām, tad ielūkojies te un pagatavo debešķīgi gardas cūciņas, kas kalpos kā nākamā gada simbols uz tava svētku galda.
Jau šajā nedēļas nogalē sāksies Adventes laika atzīmēšana. Arī šogad dažādās pilsētās notiks svētku pasākumi. Savukārt tiem, kuri, iespējams, brīvdienas pavadīs mājās ir iespēja pagatavot kādu īpašu svētku ieskaņas gardumu.