Mēli var norīt! Gardie picas pīrādziņi

© Instagram/ekrānšāviņš

Esi nosolījies, ka turpmāk ieturēsi slaido līniju, rūpējoties par veselību un sava ķermeņa izskatu? Šī stringrā apņemšanās ies secen, tiklīdz iedomāsies par to, cik gardi varētu garšot picas pīrādziņi! Palutini sevi, pagatavojot tos pēc ēdienu blogeres Zanes Ozoliņas receptes. Sporta zālē pasvīst pagūsti pēc tam.

Nepieciešams:

  • 4 atkausētas bezrauga kārtainās mīklas plāksnes;
  • 200 g labi kūstoša siera;
  • apmēram 32 - 40 desas šķēlītes (atkarībā no to biezuma);
  • 8 tējkarotes tomātu mērces;
  • ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas;
  • kaltēta raudene.

Pagatavošana

  1. Katru kārtainās mīklas plāksni pārgriež uz pusēm, izveidojot no katras divus kvadrātiņus.
  2. Katra kvadrātiņa viducī izlīdzina tomātu mērci, uz tās liek desas šķēlītes, tad virspusē ber sarīvētu sieru.
  3. Vispirms pildījumam pārloka pāri vienu stūrīti, tad pretējo stūri un, pastiepjot garāku, paloka to pīrādziņa pretējās puses apakšā, (tas tamdēļ, lai cepoties pīrādziņš neizjuktu, bet stingri turētos kopā).
  4. Pīrādziņus apziež ar sakultu olu, kurai pievienots mazliet ūdens, tad katru apber ar šķipsniņu kaltētas raudenes.
  5. Pīrādziņus izkārto uz cepampannas, tad liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 līdz 30 minūtes, līdz tie apbrūnējuši un ir viscaur gatavi.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais