Sāļie pīrāgi no rudens dārzeņiem vakariņām

© unsplash.com

Rudens virtuvē ienāk ar siltumu, krāsām un dārzeņu bagātību - tieši šis ir laiks, kad cepeškrāsns kļūst par labāko sabiedroto – un sāļie pīrāgi ir viens no ēdieniem, kas ļauj izmantot to, kas pieejams sezonā. Tie ir sātīgi, aromātiski un lieliski piemēroti gan ģimenes vakariņām, gan brīvdienu maltītēm, iesaka “thekitchn.com”.

Klasiskais rudens pīrāgs ar dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas:

  • 1 gatava kārtainā mīkla
  • 1 neliels ķirbis (ap 300 g), sagriezts kubiņos
  • 1 cukini, sagriezts šķēlēs
  • 1 neliels sīpols, sakapāts
  • 2 olas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera (var izmantot cietāku sieru - piemēram, “Gouda” vai “Čedaru”)
  • sāls, pipari, šķipsniņa timiāna vai rozmarīna

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.

Uz pannas viegli apcep ķirbi, cukini un sīpolu, līdz tie kļūst mīkstāki.

Mīklu ieklāj pīrāga formā, kas viegli pārkaisīta ar miltiem vai ieklāts cepampapīrs.

Sajauc olas ar saldo krējumu un sieru, pievieno garšvielas.

Sakārtotiem dārzeņiem lej pāri ar olu un krējuma maisījumu, un cep aptuveni 35-40 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.

unsplash.com

Izmēģini arī šādas variācijas

  • Pievieno spinātus vai kāpostus - tie piešķirs pīrāgam vairāk krāsas un šķiedrvielu.
  • Gaļas cienītājiem - pievieno nedaudz kūpināta bekona vai vistas gabaliņu.
  • Veganā versija - izmanto augu krējumu un vegānisko sieru.
  • Pikantā versija - pievieno šķipsniņu čili vai karija pulvera, lai ēdiens iegūtu austrumniecisku noskaņu.

Pīrāgu var cept arī mazākās porcijās - kā mini pīrādziņus vai tartes, kas labi noderēs līdzi ņemšanai darbā vai piknikā. Tie ir garšīgi gan silti, gan auksti.

Sāļie rudens pīrāgi ir viena no tām maltītēm, kas vienmēr izdodas. Tie ir sildoši, krāsaini un pielāgojami jebkurai gaumei - īsta rudenīga ēdiena versija, kas apvieno vienkāršību un komfortu uz šķīvja.