Rudens virtuvē ienāk ar siltumu, krāsām un dārzeņu bagātību - tieši šis ir laiks, kad cepeškrāsns kļūst par labāko sabiedroto – un sāļie pīrāgi ir viens no ēdieniem, kas ļauj izmantot to, kas pieejams sezonā. Tie ir sātīgi, aromātiski un lieliski piemēroti gan ģimenes vakariņām, gan brīvdienu maltītēm, iesaka “thekitchn.com”.
Klasiskais rudens pīrāgs ar dārzeņiem un sieru
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.
Uz pannas viegli apcep ķirbi, cukini un sīpolu, līdz tie kļūst mīkstāki.
Mīklu ieklāj pīrāga formā, kas viegli pārkaisīta ar miltiem vai ieklāts cepampapīrs.
Sajauc olas ar saldo krējumu un sieru, pievieno garšvielas.
Sakārtotiem dārzeņiem lej pāri ar olu un krējuma maisījumu, un cep aptuveni 35-40 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.
Izmēģini arī šādas variācijas
Pīrāgu var cept arī mazākās porcijās - kā mini pīrādziņus vai tartes, kas labi noderēs līdzi ņemšanai darbā vai piknikā. Tie ir garšīgi gan silti, gan auksti.
Sāļie rudens pīrāgi ir viena no tām maltītēm, kas vienmēr izdodas. Tie ir sildoši, krāsaini un pielāgojami jebkurai gaumei - īsta rudenīga ēdiena versija, kas apvieno vienkāršību un komfortu uz šķīvja.