Virtuves huligāns Pipars aicina Jāņos likt galdā siera pīrāgu

© Foto: publicitātes

Ja vēl nezini, ko sarūpēt uz Jāņu galdam visai saimei, tad ņem padomu no virtuves huligāna Roja Puķes, kurš iesaka šogad galdā likt siera pīrāgu.

SASTĀVDAĻAS (visai ģimenei)

1 lavašs (190 g)

250 g biezpiens

175g siers Mozzarella

3 olas

100 ml piens

garšvielas

sāls

PAGATAVOŠANA

Foto: publicitātes

1.Bļodā ieliek biezpienu, pievieno olas, 125 g siera, pienu, pēc garšas garšvielas un sāli. Tad vienkārši mazākos gabalos saplūkā un pievieno lavašu. Visu kārtīgi samaisa.

2.Masu pārliek cepšanas formā, izlīdzina un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 -180 grādos apmēram 20 minūtes.

3.Pīrāgu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.

Vairāk par receptēm, šeit

Dzīvesstils

Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.