Virtuves huligāns Pipars aicina Jāņos likt galdā siera pīrāgu

© Foto: publicitātes

Ja vēl nezini, ko sarūpēt uz Jāņu galdam visai saimei, tad ņem padomu no virtuves huligāna Roja Puķes, kurš iesaka šogad galdā likt siera pīrāgu.

SASTĀVDAĻAS (visai ģimenei)

1 lavašs (190 g)

250 g biezpiens

175g siers Mozzarella

3 olas

100 ml piens

garšvielas

sāls

PAGATAVOŠANA

Foto: publicitātes

1.Bļodā ieliek biezpienu, pievieno olas, 125 g siera, pienu, pēc garšas garšvielas un sāli. Tad vienkārši mazākos gabalos saplūkā un pievieno lavašu. Visu kārtīgi samaisa.

2.Masu pārliek cepšanas formā, izlīdzina un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 -180 grādos apmēram 20 minūtes.

3.Pīrāgu var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.

Vairāk par receptēm, šeit

Dzīvesstils

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais