marināde

14:03
Apelsīnu un rozmarīna kombinācija vistai piešķir gan svaigumu, gan vieglu aromātisku saldumu, kas īpaši labi izceļas, ja vista tiek cepta cepeškrāsnī vai grilēta. Šī ir vienkārša, bet ļoti efektīga marināde - sastāvdaļas ir pieejamas gandrīz jebkurā virtuvē, un rezultāts ir sulīga, aromātiska un zeltaini kraukšķīga vista. Marināde būs piemērota gan veselai vistai, gan gabaliņiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
11.jun
Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.
26.apr
Vai plānojat cept gaļu? Izmēģiniet šo marinādi ar kivi - gaļa izdosies ārkārtīgi sulīga un maiga! Recepte kopā ar “worldrecipes.eu”.
26.mar
Vistas marinēšana ir lielisks veids, kā piešķirt gaļai intensīvu garšu un padarīt to sulīgāku. Neatkarīgi no tā, vai plānojat grilēt, cept vai sautēt vistu, pareiza marināde var ievērojami uzlabot ēdiena garšu un tekstūru.
12.okt 2024
Marinēti dārzeņi bieži ir ēdienkartē un tiek ēsti gan ziemā, gan vasarā. Ko darīt ar šķidrumu no burkas pēc tam, kad visi dārzeņi ir apēsti? Daudzi droši vien to vienkārši izlej. Taču profesionāļi iesaka izmantot pārpalikušo marinādi.
12.jun 2024
Labākais laiks gaļas marinēšanai ir 1–2 stundas pirms cepšanas, pirms gatavošanas gaļu vajag turēt ārpus ledusskapja.
21.jūl 2021
Aromātisks kvass, sīpoli un garšvielas padarīs gaļu ļoti garšīgu. Recepte paredzēta 1 kg cūkgaļas. Marinēšanas laiks – divas trīs stundas.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
1.sep 2020
Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.
15.aug 2020
Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes putnu gaļas cienītājiem.
12.aug 2020
Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes cūkgaļas un liellopu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.
16.okt 2017
Šķiet, uz jau­tā­ju­mu, kā ma­ri­nēt ga­ļu, at­bil­de ir zi­nā­ma un vien­kār­ša, tā­pat kā uz jau­tā­ju­mu, kā­pēc tā va­ja­dzī­ga. Pro­tams, tā­pēc, lai mīk­sti­nā­tu ga­ļu, pie­šķir­tu tai īpa­šu garš­u un aro­mā­tu pirms cep­ša­nas.