Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes cūkgaļas un liellopu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.
Cūkgaļas kakla karbonādes un svaigu sīpolu marinādes apvienojums ir garda un sātīga maltīte gan pusdienām, gan vakariņām, un to spēs pagatavot ne tikai īstens kulinārijas eksperts, bet arī iesācējs. Sīpolu marinādes specifika slēpjas tajā, ka tā mīkstina cūkgaļu, padarot gaļu mutē kūstošu. Šī maltīte ir pasniedzama klasiski ar jaunajiem kartupeļiem un dillēm vai arī, piemēram, apvienojumā ar gaileņu mērci.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Gaļas gabalu sagriež 3 x 3 centimetru gabalos.
Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
Citronam norīvē mizu un izspiež sulu, ko liek bļodā ar sagrieztajiem sīpoliem.
Turpat sasmalcina garšaugus ar to kātiem un pievieno sāli un piparus, kā arī čili, ja vēlas pikantāku garšu.
Saspaida traukā esošo, līdz sīpolu sula sāk izdalīties - šim procesam ieteicams izmantot gumijas vai silikona cimdus, lai garšvielas nekairina ādu.
Sīpolu un garšaugu masu samaisa ar sagriezto gaļu un atstāj marinēties 24 stundas vēsumā noslēgtā traukā vai izmantojot vakuumotāju, kas paātrinās marinēšanās procesu un rezultātā aizņems vien 4-5 stundas.