RECEPTES: cūkgaļas un lielopu gaļas marinādes tavam vasaras bārbekjū

© Publicitātes foto

2.lapa

pexels.com

2. Liellopa steiks sarkanvīna etiķa marinādē

Sarkanvīna etiķa marināde ir paredzēta, lai karamelizētu gaļu. Tās saldenā garša lieliski apvienojama ar liellopa steiku, radot restorāna cienīgu pēcgaršu mājās gatavotām vakariņām. Maltīte gan pati par sevi ir gana smaga, tādēļ tā pasniedzama ar ko vieglu - lapu salātiem vai svaigiem tomātiem un plāni grieztiem sarkaniem sīpoliem. Pikantas piegaršas cienītājiem ieteicams pievienot nedaudz olīveļļas un vidēji asu čili.

Sastāvdaļas:

  • 4 gab. liellopa steika (1 x 250 g)
  • 100 ml sarkanvīna etiķa
  • 50 ml olīveļļas
  • 30 ml Vusteršīras mērces
  • 15 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote kūpināta paprikas pulvera
  • 3 šķipsnas sāls
  • ½ tējkarote drupinātu melno piparu

Pagatavošana:

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu vai dakšu. Puto līdz brīdim, kad cukurs ir izkusis un maisījums veido viendabīgu emulsiju. Marinē gaļu vienu līdz divas stundas.

Virtuvē

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.