RECEPTES: cūkgaļas un lielopu gaļas marinādes tavam vasaras bārbekjū

© Publicitātes foto

2.lapa

pexels.com

2. Liellopa steiks sarkanvīna etiķa marinādē

Sarkanvīna etiķa marināde ir paredzēta, lai karamelizētu gaļu. Tās saldenā garša lieliski apvienojama ar liellopa steiku, radot restorāna cienīgu pēcgaršu mājās gatavotām vakariņām. Maltīte gan pati par sevi ir gana smaga, tādēļ tā pasniedzama ar ko vieglu - lapu salātiem vai svaigiem tomātiem un plāni grieztiem sarkaniem sīpoliem. Pikantas piegaršas cienītājiem ieteicams pievienot nedaudz olīveļļas un vidēji asu čili.

Sastāvdaļas:

  • 4 gab. liellopa steika (1 x 250 g)
  • 100 ml sarkanvīna etiķa
  • 50 ml olīveļļas
  • 30 ml Vusteršīras mērces
  • 15 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote kūpināta paprikas pulvera
  • 3 šķipsnas sāls
  • ½ tējkarote drupinātu melno piparu

Pagatavošana:

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu vai dakšu. Puto līdz brīdim, kad cukurs ir izkusis un maisījums veido viendabīgu emulsiju. Marinē gaļu vienu līdz divas stundas.

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".

Svarīgākais