RECEPTES: cūkgaļas un lielopu gaļas marinādes tavam vasaras bārbekjū

© Publicitātes foto

2.lapa

pexels.com

2. Liellopa steiks sarkanvīna etiķa marinādē

Sarkanvīna etiķa marināde ir paredzēta, lai karamelizētu gaļu. Tās saldenā garša lieliski apvienojama ar liellopa steiku, radot restorāna cienīgu pēcgaršu mājās gatavotām vakariņām. Maltīte gan pati par sevi ir gana smaga, tādēļ tā pasniedzama ar ko vieglu - lapu salātiem vai svaigiem tomātiem un plāni grieztiem sarkaniem sīpoliem. Pikantas piegaršas cienītājiem ieteicams pievienot nedaudz olīveļļas un vidēji asu čili.

Sastāvdaļas:

  • 4 gab. liellopa steika (1 x 250 g)
  • 100 ml sarkanvīna etiķa
  • 50 ml olīveļļas
  • 30 ml Vusteršīras mērces
  • 15 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote kūpināta paprikas pulvera
  • 3 šķipsnas sāls
  • ½ tējkarote drupinātu melno piparu

Pagatavošana:

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu vai dakšu. Puto līdz brīdim, kad cukurs ir izkusis un maisījums veido viendabīgu emulsiju. Marinē gaļu vienu līdz divas stundas.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais