Apelsīnu un rozmarīna kombinācija vistai piešķir gan svaigumu, gan vieglu aromātisku saldumu, kas īpaši labi izceļas, ja vista tiek cepta cepeškrāsnī vai grilēta. Šī ir vienkārša, bet ļoti efektīga marināde - sastāvdaļas ir pieejamas gandrīz jebkurā virtuvē, un rezultāts ir sulīga, aromātiska un zeltaini kraukšķīga vista. Marināde būs piemērota gan veselai vistai, gan gabaliņiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.

Pagatavo marinādi - bļodā sajauc apelsīnu sulu, miziņu, olīveļļu, ķiplokus, rozmarīnu, sāli, piparus un (ja vēlies) medu un papriku. Maisa, līdz masa ir viendabīga.
Pārlej vistai
Marinēšanas laiks:

Cepšana:
Pasniegšana:
Lieliski sader ar rīsiem, ceptiem dārzeņiem, svaigiem zaļumiem vai citrona šķēlītēm.
Šī marināde ir vienkārša, bet sniedz izteiktu garšu. Apelsīnu skābums palīdz mīkstināt gaļu, savukārt rozmarīns piešķir īpašu aromātu, kas padara vistu kā no restorāna. Ideāli gan ikdienai, gan svētkiem!
Izmēģiniet pagatavot arī apelsīnu un rozmarīna kēksu ar olīveļļu.