Apelsīnu un rozmarīna kēkss ar olīveļļu

© unsplash.com

Kad ārā kļūst drēgns un šķiet, ka pietrūkst saules gaismas, tieši aromāts spēj radīt sajūtu, ka mājās iemājojis siltums. Šis apelsīnu–rozmarīna kēkss apvieno Vidusjūras siltumu ar rudens mājīgumu – citrusa svaigums, rozmarīna vieglā sveķainā nots un olīveļļas maigums rada īpaši aromātisku desertu. Turklāt to pagatavot ir pavisam vienkārši un receptē nav sviesta! Ar recepti dalās "BBC Food".

Nepieciešams:

  • 2 olas
  • 150 g cukura (var daļu aizvietot ar medu)
  • 100 ml kvalitatīvas olīveļļas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 neliela apelsīna sula un sarīvēta miziņa
  • 1 tējk. smalki sagriezta svaiga rozmarīna
  • šķipsniņa sāls

pexels.com

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C un ieeļļo kēksa vai apaļa pīrāga formu.

Olas sakuļ ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.

Pievieno olīveļļu, apelsīna sulu un miziņu, sakapātu rozmarīnu, tad lēnām iemaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli.

Lej formā un cep 35-40 minūtes, līdz virspuse zeltaina un kociņš, iedurot, iznāk sauss.

Atdzesē, pārkaisi ar pūdercukuru vai pārlej ar plānu apelsīna glazūru (apelsīna sula + pūdercukurs).

Padoms

Ja vēlies desertu padarīt vēl īpašāku, pievieno mīklai sauju smalki sagrieztu tumšo šokolādi vai garšvielu maisījumu - šķipsniņu kardamona vai muskatrieksta.

Apelsīnu un rozmarīna kēkss ir deserts, kas garšo kā atvaļinājums - vienlaikus sildošs un atsvaidzinošs. Tas lieliski sader ar tasi melnās tējas vai kafijas un piepilda māju ar aromātu, kas uzreiz uzlabo garastāvokli.

Vienkāršs, bet ar raksturu - tieši tas, kas vajadzīgs, lai padarītu rudens vakarus gaišākus un mazliet saldākus!