Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes putnu gaļas cienītājiem.
Kā pīle, tā arī marinādes radītais garšu savienojums uzbur prātā ainu par nesteidzīgu maltīti draugu vai ģimenes lokā vasaras dienās, kad laika apstākļi ir mazliet vēsāki un dūmakaināki. Taču tikpat labi tā iederēsies arī kā tveicīgas pēcpusdienas mielasts. Pie pīles lieliski iederēsies grilēti sakņu dārzeņi - bietes, burkāni, pastinaki jeb viss, kas ir viegli saldens. Un noteikti arī glāze tā paša alus, kas izmantots marinādei.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sagatavo pīles fileju - ar asu nazi iegriež ādu 0,5 cm biezumā ik pa centimetram.
Sasmalcina ķiploku un ingveru un savieno visas pārējās sastāvdaļas. Iegūto masu pārlej pāri sagatavotajām filejām.
Marinē 24 stundas, lai alus un garšvielu aromāti iesūcas dziļāk gaļā.
Pirms gaļas cepšanas filejas izņem no marinādes un nosusina. Pāri palikušo marinādi var uzvārīt, nokāst un turpināt novārīt, lai pagatavotu aromātisku sīrupu, ko vēlāk izmantot kā pīles glazūru.
Grilējot uz mērenas liesmas, apsmērē pīli ar glazūru katru reizi, kad tā tiek pagriezta uz otru pusi.