Divas gardas marinādes putna gaļas cepšanai

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Vistas šķiņķis vai fileja medus-sinepju marinādē

Šī ir vien septiņu sastāvdaļu marināde, kas patiks gan filejas piekritējiem, gan stilbiņu entuziastiem. Ātri pagatavojamā vistas gaļas maltīte ir kā uz grila kurināma, tā arī krāsnī cepama, kas nerada nekādas problēmas to ātri sagatavot, lai baudītu jau kaut tajā pašā dienā. Pasniedzama ar lēcu un dārzeņu salātiem vai grilētiem dārzeņiem.

Sastavdaļas:

  • 1 kg vistas šķiņķu vai filejas
  • 60 g medus
  • 60 g saldenas angļu graudu sinepes
  • 30 g ķiploku
  • 30 ml citrona sulas
  • 3 g citronpiparu
  • 5 g sāls

Pagatavošana:

Sagatavo gaļu pēc izvēles - sagriež gabalos vai atstāj veselus šķiņķus vai filejas. Nomizo un sasmalcina ķiploku un saberž citronpiparus, ja lieto veselus graudus. Samaisa visas sastāvdaļas. Iztur gaļu marinādē 4-5 stundas.

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais