Divas gardas marinādes putna gaļas cepšanai

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Vistas šķiņķis vai fileja medus-sinepju marinādē

Šī ir vien septiņu sastāvdaļu marināde, kas patiks gan filejas piekritējiem, gan stilbiņu entuziastiem. Ātri pagatavojamā vistas gaļas maltīte ir kā uz grila kurināma, tā arī krāsnī cepama, kas nerada nekādas problēmas to ātri sagatavot, lai baudītu jau kaut tajā pašā dienā. Pasniedzama ar lēcu un dārzeņu salātiem vai grilētiem dārzeņiem.

Sastavdaļas:

  • 1 kg vistas šķiņķu vai filejas
  • 60 g medus
  • 60 g saldenas angļu graudu sinepes
  • 30 g ķiploku
  • 30 ml citrona sulas
  • 3 g citronpiparu
  • 5 g sāls

Pagatavošana:

Sagatavo gaļu pēc izvēles - sagriež gabalos vai atstāj veselus šķiņķus vai filejas. Nomizo un sasmalcina ķiploku un saberž citronpiparus, ja lieto veselus graudus. Samaisa visas sastāvdaļas. Iztur gaļu marinādē 4-5 stundas.

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".

Svarīgākais