Marinēti dārzeņi bieži ir ēdienkartē un tiek ēsti gan ziemā, gan vasarā. Ko darīt ar šķidrumu no burkas pēc tam, kad visi dārzeņi ir apēsti? Daudzi droši vien to vienkārši izlej. Taču profesionāļi iesaka izmantot pārpalikušo marinādi.
Marinējiet vistu kājas ar čili pārslām, marinādi un svaigām dillēm - pagaidiet pusstundu un tad cepiet tās uz grila. Eksperimentējiet ar garšām un sastāvdaļām.
Ja verdošam ūdenim, kur gatavo kartupeļus, pievieno sālījumu, vienlaikus varēs sasniegt divus mērķus: kartupeļi neizšķīdīs, bet no iekšpuses kļūs neticami mīksti, kā arī iegūs brīnišķīgu garšu. Turklāt sālījumu var izmantot, lai aizstātu ūdeni, tvaicējot dārzeņus, zivis vai gaļu - tas padarīs ēdienus garšīgākus un aromātiskākus.
Vai vēlaties zupai vai sautējumam piešķirt papildu nokrāsu? Marināde tam palīdzēs! Vienkārši pievieno to gatavošanas vai sautēšanas laikā, un tā piešķirs tādu pikantu garšu.
Deglazēšana ir gatavošanas paņēmiens, kad apceptai gaļai vai dārzeņiem tiek pieliets šķidrums (piemēram vīns). Šķidrums atdala pie pannas piecepušās produktu daļiņas, lai pēc tam varētu pagatavot mērci.Tas ir īpaši noderīgi pēc gaļas cepšanas, kad veidojas tumša, bieza garoza. Deglazēšanai parasti izmanto etiķi, buljonu un citas sastāvdaļas, taču derēs arī marināde.