Skābi mandarīni var sabojāt Ziemassvētku noskaņu, ja salda sulīguma vietā saņemat nepatīkamu, skābu garšu. Taču pirms neveiksmīgā pirkuma izmešanas miskastē ir vērts izmēģināt vienkāršu un gudru triku, ko japāņi izmanto jau gadiem ilgi, raksta “postimees.ee”.
Mandarīni ir īsts ziemas sezonas gardums, kas daudziem no mums saistās ar svētku laikā. Kā veikalā nekļūdīgi izvēlēties saldākos augļus? Raksta “Postimees.ee”.
Mandarīni ir neatņemama gada nogales sastāvdaļa. Šie augļi ir garšīgi, sulīgi un atsvaidzinoši, turklāt tie ir arī veselīgi. Mandarīni satur C, B1 un B2 vitamīnus, beta-karotīnu, šķiedrvielas, antioksidantus un daudzas citas vielas. Taču ne viss ir tik rožaini.
Tā ir ilūzija, ka mandarīni ir labi un garšīgi tikai svaigā veidā. Būsiet pārsteigti, bet var cept arī pīrāgus ar mandarīniem: tie sanāks ar tādu pašu gardu, jautru aromātu kā paši augļi.
“Mandarīni ir slaveni citrusaugļi, neatņemama Jaungada noskaņojuma sastāvdaļa un spēcīgs antioksidantu avots. Tās ir populāras visur, pateicoties to pieejamībai un labvēlīgajām īpašībām. Bet kam nevajadzētu ēst mandarīnus?
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
Mandarīnu iegāde reizēm līdzinās loterijai – reizēm veikalā atrast patiešām saldus mandarīnus ir izaicinājums. Daži vadās pēc miziņas krāsas, citi pēc izmēra, un tam ir savs pamats. Postimees iesaka, kā izvēlēties mandarīnus, lai tie būtu saldi un bez sēkliņām (vai gandrīz bez tām).
Uztura speciāliste, ārste - dietoloģe Tatjana Meščerjakova atklāj, kādas ir nevēlamas mandarīnu kombinācijas ar citiem pārtikas produktiem, vēsta Medikforum.
Pirms kāda laika mikroblogošanas vietnē “X” (iepriekš – “Twitter”) kāds lietotājs vērsa uzmanību uz veikalu tīkla “Rimi” mandarīnu cenām, norādot, ka pēc ievērojamas atlaides cena atgriezusies sākotnējā pozīcijā un papildināta ar atslēgvārdu “izdevīgi”.
Lai arī vairums cilvēku nekas nekait pat, ja mandarīnus ēd vairumā, tomēr kādam var rasties alerģiska reakcija," brīdina "Mēness aptiekas" farmaceite Daiva Āboliņa.
Uztura speciāliste Andželika Duvala paskaidroja, kāpēc mandarīnus nevajadzētu lietot uztura katru dienu. Pēc ārsta domām, lai izvairītos no nepatīkamām sekām veselībai, mandarīnus vēlams ēst divas reizes nedēļā (līdz diviem gabaliem), vēsta Medikforum.
Krievijas Medicīnas zinātņu doktore, uztura speciāliste Margarita Koroleva pastāstījusi par maksimālo pieļaujamo mandarīnu dienas devu pieaugušam cilvēkam, raksta lenta.ru.