Garda deserta pagatavošana ir ātra un vienkārša - siera kūka bez cepšanas ar mandarīnu želeju.
SASTĀVDAĻAS:
200 g cepumu (smilšu mīklas vai auzu pārslu)
100 g sviesta
400 g krēmsiera
200 ml saldā krējuma (vismaz 33% tauku)
70 g pūdercukura
šķipsniņa vaniļas
200 ml svaigi spiestas mandarīnu sulas
2 tējkarotes želatīna
mandarīnu šķēles, rozmarīna zariņi un šķipsniņa niedru cukura garnēšanai
PAGATAVOŠANA
Deserta pamatnei izmanto 200 g cepumu, vēlams smilšu mīklas vai auzu pārslu, un 100 g sviesta. Sasmalcina cepumus drupačās, sajauc ar izkausētu sviestu un iespiež masu veidnes apakšā. Atdzesē ledusskapī 15-20 minūtes.
Kamēr pamatne atdziest, pagatavo krēma masu: sajauc 400 g krēmsiera, 200 ml saldā krējuma ar vismaz 33% tauku saturu, 70 g pūdercukura un šķipsniņu vaniļas. Saputo sastāvdaļas, līdz tās kļūst gaisīgas. Izklāj maisījumu uz pamatnes, izlīdzina to un atdzesē ledusskapī vismaz uz pusotru stundu. Svarīgi ir nesteigties: ļaut katrai kārtai savilkties kopā.
Mandarīni ir īstā svētku garša. Sajauc 200 ml svaigas mandarīnu sulas ar divām tējkarotēm želatīna, kas izšķīdināts siltā ūdenī. Atdzesē, uzmanīgi pārlej želeju pāri krēmsiera kārtai un gatavo desertu atdzesē ledusskapī vismaz trīs stundas.
Pirms pasniegšanas siera kūku garnē ar mandarīna šķēlītēm, rozmarīna zariņiem un šķipsniņu cukura. Tas nav tikai deserts, tas ir īsts Jaungada cienasts uz šķīvja. Nekādas cepeškrāsns vai stresa, bet garša, ko visi viesi atcerēsies vēl ilgi.
Vairāk recepšu skatiet šeit.