Ar kādiem produktiem kategoriski nedrīkst ēst mandarīnus?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Uztura speciāliste, ārste - dietoloģe Tatjana Meščerjakova atklāj, kādas ir nevēlamas mandarīnu kombinācijas ar citiem pārtikas produktiem, vēsta Medikforum.

Pēc uztura speciālistes Meščerjakovas domām, mandarīni, tāpat kā visi citrusaugļi, nekombinējas ar dzīvnieku izcelsmes un piena olbaltumvielām.

“Īpaši ar pienu: piena proteīna kazeīna un organisko augļskābju kombinācija var izraisīt pastiprinātu gāzu veidošanos. Un ar dzīvnieku olbaltumvielām: visiem gaļas un zivju ēdieniem ir nepieciešams vairāk laika gremošanas procesam kuņģī nekā augļiem,” precizēja ārste.

Viņa brīdināja, ka, kombinējot gaļas uzkodas ar mandarīniem, var sākties pūšanas procesi zarnās.

Tāpat nav ieteicami alkoholiskie dzērieni uzkodā ar mandarīniem - tas palielina alerģisku reakciju risku.

Ar ko mandarīnus var ēst kopā? Piemēroti ir fermentēti piena produkti, tostarp biezpiens, skābais krējums un siers, kā arī dārzeņi un garšaugi, kas nesatur cieti.

Dzīvesstils

Sojas siers tofu, ko tradicionāli gatavo no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izņemšanas no jūras ūdens (nigari), satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, olās, zivīs un piena produktos, bet bez holesterīna, jo tas ir uz augu bāzes.