Mājās cepot biskvītus, reizēm tos nepieciešams pāgriezt divās daļās. Lai no viena biskvīta sanāktu divi. Šis var būt sarežģīts process, jo ne vienmēr izdodas biskvītu pārgriezt perfekti uz pusēm. Piedāvājam jums triku, kā to paveikt ātri un precīzi!
"Staburadzes" meistari ik dienas ar rokām izgatavo aptuveni 13 līdz 17 tūkstošus produktu, no kuriem ievērojama daļa ir populārākais zīmola produkts torte "Cielaviņa".
Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
Sācies novembra svētku laiks. Šodien vēl iespējams paspēt nosvinēt Mārtiņus, bet jau rīt atzīmējama Lāčplēša diena, bet pēc nedēļas klāt būs 18. novembris, tāpēc svētkos palutini sevi un sev mīļos ar marcipāna kūku.