Ir daudz desertu, kas šķiet jo īpaši gardi tieši rudens vēsajos vakaros, taču tikai daži ir tik ātri un vienkārši pagatavojami kā šī šokolādes kūka, ar kuras recepti dalījās “Express”.
Vai esi kādreiz domājis, ka bietes var būt slepenā sastāvdaļa kūkā? Lai arī sākotnēji tas var šķist dīvaini, bietes desertos piešķir ne tikai skaistu krāsu un mitrumu, bet arī padziļina šokolādes garšu. Rezultāts ir maiga, bagātīga un sulīga kūka, kurā dārzeņa klātbūtne paliek gandrīz nemanāma. Šī recepte ir lielisks veids, kā pārsteigt viesus vai pašam izbaudīt neparastu rudens gardumu, raksta “Kitchn”.
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daudzās mājās ģimenes un draugu lokā sagaida ar bagātīgi klātiem galdiem. Gatavojoties 4. maija svinībām, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un žurnālisti, grāmatu autori Gundegu Rozi sagatavojusi īpašu kūkas recepti – tajā apvienoti latviski produkti, ar kuriem lepojamies jau gadu desmitiem.
Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.
Mājās cepot biskvītus, reizēm tos nepieciešams pāgriezt divās daļās. Lai no viena biskvīta sanāktu divi. Šis var būt sarežģīts process, jo ne vienmēr izdodas biskvītu pārgriezt perfekti uz pusēm. Piedāvājam jums triku, kā to paveikt ātri un precīzi!