Kūka izskatās ļoti iespaidīgi un garšo arī tieši tāpat.
Šis ēdiens var pacīnīties par “ēdiens, kas vissātrāk pazūd no galda” statusu.
Sastāvdaļas:
400g kārtainā mīkla plāksnēs
300g vistas rulete vai desa
300g garšīgs siers
300ml (3 pac.) majonēze Hellmann's Latvija
100g krējums
2 tējk. mārrutki
1 tējk. karijs
zaļie loki
Pagatavošana:
1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek mīklas plāksnes atlaidināties. Ja r kārtainā rauga mīkla, tad lasi insrtukciju uz iepakojuma. Cep cepeškrāsnī apmēram 20 min.
2.Ruleti vai desu sablendē, pievieno 150 ml majonēzes, kariju, samaisa. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno 150 ml majonēzes, krējumu un mārrutkus, kārtīgi visu samaisa. Lokus sagriež
3.Sagatavo mīklas slāņus. Plāksnes sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas divas vienādas plāksnes. No augšējās nodrupina mīklu drupačām.
4.Uz sagatavotā servējamā šķīvja kārto mīklas slāņus un katru slāni apsmērē pamīšus ar gaļas un siera masu. Vienu no slāņiem papildina ar lokiem. Kūku no visām pusēm apsmerē ar to, kas palika pāri no abām masām un apber ar drupačām. Kūku liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 3 stundām.
5.Pirms pasniegšanas kūku izgarnē.
Seko Piparam šeit: