Miljoniem cilvēku visā pasaulē savu rītu sāk ar tasi aromātiskas kafijas, tomēr ārsti atgādina - šis populārais dzēriens nav piemērots visiem, un lūk, kāpēc, raksta “TSN”.
Lai pagatavotu izcilu kafiju, bieži vien netiek ņemts vērā vissvarīgākais elements – kafijas pupiņas. Tieši kafijas pupiņas nosaka dzēriena kvalitāti, bagātīgumu un vispārējo baudījumu, sākot ar aromātu un beidzot ar garšu. Lūk, kāpēc kafijas pupiņas ir lieliskas kafijas stūrakmens.
Spāņu kardiologs Aurelio Rohas rīta kafijas tasi nosaucis par ilgmūžības dzērienu. Ārsts savu apgalvojumu pamatoja ar plaša mēroga pētījuma rezultātiem, kas apstiprināja kafijas pozitīvo ietekmi uz organismu.
Melnas kafijas piesātināšana ar dažādām piedevām var bagātināt kafijas garšu, bet citreiz sabojāt to. Kafijas eksperts, barista Drjū Ponds nosauc četrus produktus, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu pievienot klāt melnai vai baltai kafijai, tie sabojās šī dzēriena garšu!
Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens. Un kafija daudziem no mums ir labākais, kā vienkārši pamosties un pavadīt dienu. Bet, ja meklējat siltu (vai ledus aukstu) dzērienu, kas būtu labs un derētu arī veselībai, ko izvēlēties?
Izskatās, ka par dārgajām kafijas pupiņām un filtriem var aizmirst – ja vēlies stiprāku kafijas tasi, izmantojot pārlešanu, ūdeni vienkārši pievieno lēnām, vienmērīgi un no augstuma, norāda pētnieki, raksta UNIAN.
Daudzi cilvēki labprātāk dzer kafiju ar garšvielām, izmantojot kanēli, vaniļu, krustnagliņas vai, piemēram, kardamonu. Taču ne visi zina, ka uzmundrinošajam dzērienam var pievienot arī lauru lapu.
Veselīga uztura pasaulē parādījusies jauna tendence - kolagēna pievienošana rīta kafijai. Atšķirībā no iepriekšējām modes tendencēm, piemēram, kafija ar kurkumu vai biešu pulveri, šī metode, pēc ekspertu domām, patiešām sniedz reālu labumu organismam, raksta “TSN”.
Daudzi cilvēki ir pieraduši sākt savu dienu ar tasi kafijas, tomēr vai esat pārliecināts, ka protat to uzglabāt pareizi? “Starbucks” kafijas attīstības direktore Leslija Volforda stāsta “Eatingwell” par labāko kafijas uzglabāšanas veidu, lai saglabātu tās garšu un aromātu.
Lai mājās pagatavotu tasīti stipras kafijas, svarīgi ir ievērot pareizus pagatavošanas norādījumus, un jums pat nenāksies pirkt papildus speciālu aprīkojumu, raksta “The Guardian”.
Daudzas kafijas tases nenāk par labu ķermenim. Taču arī kafijas pagatavošana var radīt problēmas. Ikvienam, kurš katru dienu izmanto kafijas automātu, ir jāapzinās, kas nonāk tasītē.
Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.
Kafija jau sen ir viens no populārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Vai arī jums ir gadījies, ka esat sagatavojis tasi sava iecienītā dzēriena, bet nav bijis laika to izdzert? Tad nākas saskarties ar dilemmu – vai drīkst sildīt kafiju mikroviļņu krāsnī? Atbildi meklē “unian.net”.
Mūsdienās burtiski ik uz soļa ir kafejnīcas, kur var baudīt fantastisku kafiju, un bieži gadās, ka mājās neizdodas iegūt tādu pašu garšu, pat ja pērkat tādas pašas pupiņas kā kafejnīcā. Kāpēc? Skaidro “Eating Well”.
Lūk, galvenās kļūdas, kas sabojā kafiju, gatavojot to mājās!
Ārsts-gastroenterologs Vils Bulsevičs pastāstīja, kas jāpievieno kafijai, lai uzlabotu ne tikai tās labvēlīgās īpašības, bet arī garšu, raksta “eatwell.com”.
Pat ja jūsu mājdzīvnieks ēd pareizi, daudz kustas un viņam ir lielisks veterinārārsts, maz ticams, ka mīlulis nodzīvos ilgāk par 10–20 gadiem. Tomēr ir izņēmumi - piemēram, kaķis, kurš nodzīvoja rekordilgi - 38 gadus, raksta “howstuffworks”.
Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.