Vai jums garšo kafija? Katram ir savas iecienītākās šķirnes un kafijas dzeršanas paradumi. Bet ko darīt, ja izvēle nav tikai gaumes jautājums, bet gan kaut kas nopietnāks? Kā kafijas dzeršana var ietekmēt veselību, skaidro “New York Post”.
Kad termometra stabiņš kāpj uz augšu, karsta kafija pēkšņi šķiet kā pārbaudījums. Par laimi, ir risinājums – aukstā kafija, kas uzmundrina, atsvaidzina un sniedz tieši to kofeīna devu, kas vajadzīga tveicīgā rītā vai pēcpusdienā. Un pats labākais? To pavisam viegli var pagatavot mājās, bez kafijas automātiem, blenderiem vai putotājiem. Lūk, trīs dažādas idejas - katra ar savu raksturu! - kopā ar “SimplyRecipes.com”.
Kārdinošā svaigi pagatavotas kafijas garša un aromāts noteikti ir viens no vienkāršākajiem, bet lielākajiem dzīves priekiem daudziem no mums. Tomēr laiku pa laikam ikvienam no mums gadās atcerēties par krūzīti neidzertas kafijas. Vai tādu ir droši dzert un vai tajā vēl ir kofeīns, skaidro eksperti no “The Takeout”.
Lieliskas ziņas kafijas atkarīgajiem! Jaunā pētījumā atklāta saikne starp regulārām kafijas tasītēm dienā un ilgāku, veselīgāku dzīvi sievietēm, vēsta euroweeklynews.com.
Tev vēl nav atvērušās acis, bet roka jau stiepjas pēc kafijas? Tu neesi viens - miljoniem cilvēku visā pasaulē sāk dienu ar karstu kofeīna devu – bieži pirms brokastīm, bieži vēl pidžamā. Bet vai šis rīta rituāls mums patiesībā palīdz... vai kaitē? Skaidro “healthline.com”.
Iztēlojieties - jūs sēžat Romā, ielas kafejnīcā, siltā, saulainā dienā, jūsu kājas ir nedaudz nogurušas pēc pastaigas pa vecpilsētu, jūs pasūtāt kapučīno pusdienām... Un pēkšņi jūs pamanāt, ka viesmīlis skatās uz jums ar apjukumu. Viņš smaida un atnes kafiju, bet viņa skatienā ir neliels pārsteigums. Kas nogāja greizi? Skaidro “limon.postimees.ee”.
Miljoniem cilvēku visā pasaulē savu rītu sāk ar tasi aromātiskas kafijas, tomēr ārsti atgādina - šis populārais dzēriens nav piemērots visiem, un lūk, kāpēc, raksta “TSN”.
Lai pagatavotu izcilu kafiju, bieži vien netiek ņemts vērā vissvarīgākais elements – kafijas pupiņas. Tieši kafijas pupiņas nosaka dzēriena kvalitāti, bagātīgumu un vispārējo baudījumu, sākot ar aromātu un beidzot ar garšu. Lūk, kāpēc kafijas pupiņas ir lieliskas kafijas stūrakmens.
Spāņu kardiologs Aurelio Rohas rīta kafijas tasi nosaucis par ilgmūžības dzērienu. Ārsts savu apgalvojumu pamatoja ar plaša mēroga pētījuma rezultātiem, kas apstiprināja kafijas pozitīvo ietekmi uz organismu.
Melnas kafijas piesātināšana ar dažādām piedevām var bagātināt kafijas garšu, bet citreiz sabojāt to. Kafijas eksperts, barista Drjū Ponds nosauc četrus produktus, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu pievienot klāt melnai vai baltai kafijai, tie sabojās šī dzēriena garšu!
Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens. Un kafija daudziem no mums ir labākais, kā vienkārši pamosties un pavadīt dienu. Bet, ja meklējat siltu (vai ledus aukstu) dzērienu, kas būtu labs un derētu arī veselībai, ko izvēlēties?
Izskatās, ka par dārgajām kafijas pupiņām un filtriem var aizmirst – ja vēlies stiprāku kafijas tasi, izmantojot pārlešanu, ūdeni vienkārši pievieno lēnām, vienmērīgi un no augstuma, norāda pētnieki, raksta UNIAN.
Daudzi cilvēki labprātāk dzer kafiju ar garšvielām, izmantojot kanēli, vaniļu, krustnagliņas vai, piemēram, kardamonu. Taču ne visi zina, ka uzmundrinošajam dzērienam var pievienot arī lauru lapu.
Veselīga uztura pasaulē parādījusies jauna tendence - kolagēna pievienošana rīta kafijai. Atšķirībā no iepriekšējām modes tendencēm, piemēram, kafija ar kurkumu vai biešu pulveri, šī metode, pēc ekspertu domām, patiešām sniedz reālu labumu organismam, raksta “TSN”.
Daudzi cilvēki ir pieraduši sākt savu dienu ar tasi kafijas, tomēr vai esat pārliecināts, ka protat to uzglabāt pareizi? “Starbucks” kafijas attīstības direktore Leslija Volforda stāsta “Eatingwell” par labāko kafijas uzglabāšanas veidu, lai saglabātu tās garšu un aromātu.
Lai mājās pagatavotu tasīti stipras kafijas, svarīgi ir ievērot pareizus pagatavošanas norādījumus, un jums pat nenāksies pirkt papildus speciālu aprīkojumu, raksta “The Guardian”.
Daudzas kafijas tases nenāk par labu ķermenim. Taču arī kafijas pagatavošana var radīt problēmas. Ikvienam, kurš katru dienu izmanto kafijas automātu, ir jāapzinās, kas nonāk tasītē.
Var gadīties, ka kafija ir atdzisusi un kļuvusi auksta – taču labāk dzērienu nesildīt mikroviļņu krāsnī. Un tā var gadīties, ka tikko pagatavota kafijas tase pēc dažām stundām auksta un neskarta stāv uz galda.